Placinta cu dovleac

de margot12 in Dulciuri, 25 Sep 2012 | 3061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Dovleac 1-1,5 kg
  • Zahar 11 linguri
  • Faina cat cuprinde
  • Drojdie 10 g
  • Otet 1 lingura
  • Untura 1 pahar
  • Sare 1 praf
  • Zahar vanilat 1 plic
  • Scortisoara 1 plic (2-3 linguri)
  • Apa calduta 1 cana
  • Ou 1 buc
  • Lapte sau smantana 1-2 linguri
  • Zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Umplutura:


Se curata dovleacul, se spala si se da pe razatoare; dupa care se pune intr-o cratita la foc cu putina apa ca sa nu se lipeasca si cu 10 linguri de zahar. Se tine pe foc amestecand tot timpul pana cand se inmoaie (cam 10 min), dupa care se lasa la racit. Cand s-a racit complet se pune si scortisoara si se amesteca bine, se gusta (se mai pot adauga si alte mirodenii sau zahar dupa gust).


Foile:


Se pune apa intr-un lighean sau castron (vasul in care framantam), otetul, 1 lingura de zahar, sare, 1 lingura de untura si drojdie si se amesteca adaugand cate putina faina pana cand devine o coca moale si lipicioasa, se mai adauga faina in continuare si se trece la framantat. Se framanta pana cand devine o coca moale si elastica dar care nu se mai lipeste de maini si de castron.


Se imparte coca in 8 bucati egale si se iau primele 2 la intins in felul urmator: se intind ambele bucati cam cat o palma si una dintre ele se unge cu untura iar cealalta se lipeste peste prima (se preseaza bine cu degetele ca sa se lipeasca) si se intinde cu sucitorul cat de mult se poate (foaia trebuie sa fie foarte subtire). Foaia astfel intinsa se unge cu untura, se intinde umplutura uniform si se ruleaza cu grija sa nu se rupa. Se procedeaza la fel cu toate bucatile de coca (ies 4 foi mari) se ung placintele astfel rulate cu untura si se apasa cu un cutit fara sa se taie pe placinte (vedeti poza) si se mai ung cu un ou batut (cu smantana sau lapte).


Se baga in cuptorul preincalzit la 180-200 grade si se tine cam 40-50 min (la jumatatea timpului se intoarce tava) in functie de cuptor pana cand este rumenita. Se taie rece si se pudreaza cu zahar (eu nu am avut si am lasat-o asa).


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi ulei in loc de untura dar iese muuult mai buna cu untura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 22:59

eu recunosc ca anul acesta inca nu am facut-o

MIUTA 1

12.04.2014, 11:10

La multi ani fericiti !!!

miki_a 1

12.04.2016, 10:36

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )