Retete traditionale din Africa de Sud
Va invitam sa incercati retetele originale din Africa de Sud de mancaruri din pui si retete culinare din legume. Gatiti printr-o metoda inedita pui la cuptor cu legume pe pat de sare!
Specialitati din Africa de Sud
Preparati delicioase gogosele din banane sau dovleac cu rozmarin, retete impartasite de bucatarasii de pe intreg mapamondul.
Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Postat de: ctlinaIntr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul.... Citeste continuarea
Desert tarta cu crema de lapte si oua - Melktert
Postat de: ctlinaIntr-un castron (sau in bolul robotului), amestecati faina, sarea si zaharul. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul... Citeste continuarea
Tocana de legume africana - Chakalaka
Postat de: ctlinaCaliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati bulionul, ardeii si ghimbirul ras si gatiti timp de 5 minute. Puneti morcovul dat pe razatoarea cea mare, curry-ul, foile de dafin,... Citeste continuarea
Salata de cruditati cu mango, sfecla si zmeura, cu dressing de mustar
Postat de: BurceaVasilicaSe spala fructele si legumele, apoi cele care necesita, se curata de coaja. Morcovul si fecla se dau pe razatoarea mare. Mango si marul se taie cubulete mici. Se pun intr-un bol pentru... Citeste continuarea
Zitumbuwa - Gogosele de banane
Postat de: mitinitaSe sfarama bananele cu furculita pana devin pireu. Se adauga zaharul,sarea si faina de porumb. Se prajesc in ulei fierbinte . Citeste continuarea
Dovleac cu rozmarin
Postat de: liaSpalam dovleacul, il taiem in 2 si-i scoatem samburii cu o lingura, apoi il taiem in felii. Infingem o frigaruie de lemn in pulpa dovleacului in mai multe locuri pentru a facilita inserarea... Citeste continuarea
Biscuiti cu ghimbir si susan
Postat de: cristinneSe face un amestec din toate ingredientele. Aluatul moale si lipicios se pune cu o lingurita pe o foaie de copt intr-o tava. Chiar daca are forma neregulata, ca prin minune acestia la cuptor vor... Citeste continuarea
Pui pe pat de sare
Postat de: cristinneSe pun cativa pumni de sare grunjoasa (tipul celei de muraturi) intr-o tava (cam 1,5-2 cm de sare). Se pune puiul si se umple cu legumele taiate cubulete. Pe langa el se pun cartofi intregi cu tot... Citeste continuarea
Paine africana
Postat de: liraDrojdia se dizolva intr-o cescuta cu apa calduta si se adauga peste restul ingredientelor uscate. Eu am preferat sa bag totul in robot si sa pun cutitul de paine. Recomand in prima faza sa... Citeste continuarea
Degetele de pui cu susan
Postat de: cristinneSe taie pieptul de pui fasii lungi (cat mai lungi si subtirele..ale mele au iesit cam butucanoase;)) . Se bat ouale si se adauga condimentele iar separat se amesteca faina cu susanul. Se prajesc... Citeste continuarea
Naut prajit
Postat de: Mama_LizicaDaca ai naut uscat, il lasi la inmuiat cam 24 de ore cu 2-3 frunze de busuioc si nu mai e nevoie sa il fierbi, sau il lasi doar o noapte si il mai fierbi cam 30 minute. Daca e la conserva,... Citeste continuarea