Desert tarta cu crema de lapte si oua - Melktert

de Catalina L in Dulciuri, 27 Apr 2017 | 379 vizualizari

 


Astazi 27 aprilie in Africa de Sud de sarbatoreste ziua nationala - aniversarea libertăţii ( 1994).
Melktert – este cel mai important desert sud-african si consta dintr-o tarta umpluta cu crema de lapte si de oua, amestecata cu faina, dar in care predomina laptele, iar pe deasupra se presara scortisoara.
Melktert inseamna tarta cu lapte in  limba Afrikaans.
Aceasta reteta vine de la coloniștii olandezi care au sosit la Cape Town, Africa de Sud, în 1600. Fiecare familie are propria rețetă :)
Exista 2 metode :
- umplutura este gatita la cuptor cu tot cu aluatul
- coacem intai aluatul la cuptor si preparam separat pe foc garnitura cu lapte. Umplutura se pune peste garnitura si se lasa sa se raceasca apoi.
Am amestecat cele 2 metode fara sa vreau,  dar rezultatul obtinut seamana foarte bine cu retele vazute :)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/04/tarta-cu-crema-de-lapte-si-oua-melktert.html

 

INGREDIENTE

Aluat dulce: puteti face jumatate de reteta

  • 250 g faina
  • 125 g unt moale
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • vanilie esenta sau pudra
  • 1 praf de sare

Garnitura cu lapte:

  • 750 ml de lapte de calitate
  • 45 g de zahar
  • 2 oua
  • 15 g de unt
  • 25 g de faina
  • 25 g de amidon de porumb (maïzena)
  • vanilie esenta sau pudra
  • pudra de scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de lapte si oua - Melktert:


Intr-un castron (sau in bolul robotului), amestecati faina, sarea si zaharul. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula de aluat. Se scoate aluatul si se preseaza de cateva ori, cu palma, pentru a-l aplatiza. Puneti aluatul in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca, cel putin 30 de minute in frigider.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Ungeti si fainati forma de tarta (sau forma detasabila).


Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire.


Rulati foaia pe sucitor si asezati-o in forma unsa - imbracati bine fundul si peretii formei. Indepartati surplusul de aluat si intepati cu o furculita. Puneti pe suprafata aluatului o coala de hartie de copt si pestea ea, boabe de fasole uscata sau bilute speciale din ceramica.


Dati la cuptor si coaceti timp 15 minute, sa fie usor rumenit.


Intre timp, incalziti pe foc laptele cu untul si vanilia. Aduceti la fierbere.


Amestecati faina si amidonul cu ouale si zaharul.


Turnati deasupra un pic din laptele fierbinte, amestecand si continuati, pana cand ati incorporat tot laptele.


Puneti amestecul obtinut din nou pe foc potrivit, amestecati si lasati pe foc pana cand crema se-ngroasa.


Lasati sa se raceasca si, cand crema este calduta, turnati peste aluatul copt.


Decorati cu scortisoara.


In mod normal, trebuia sa ma opresc aici, sa astept sa se raceasca si s-o dau la rece pentru cateva ore.


Eu am pus-o din nou la cuptor, timp de 30 de minute, la 180°C.


Se serveste rece. Iata rezultatul :) este usoara si racoritoare, seamana cu un flan.


Poate o voi reface, fara coacere de data aceasta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de lapte si oua - Melktert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

30.04.2017, 10:31

Ai pregatit o tarta pe gustul meu!

kytz 1

30.04.2017, 11:03

noiinbucatarie 1

02.05.2017, 14:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti ANZAC