Nuci

de madi_marin in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 2472 vizualizari

 

Mi-am achiziţionat de curând o formă de nuci, iar pentru asta îi sunt recunoscătoare bucătăraşei Laura. Reţete am gasit multe , dar cea cu care am mers la sigur a fost cea a lui Cristi-Bucătar Maniac. Multumesc! Au ieşit foarte bine cojile şi chiar daca am stat un pic pe lângă aragaz, deşi am făcut cantitate mică sut foarte încântată de rezultat şi cu siguranţă le mai fac. Iar în ceea ce priveşte umplutura, parerea mea e că poate varia în funcţie de preferinţe şi …de ce avem prin cămară. Vă învit să le încercaţi!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mare
  • 1/4 cană (de 250 ml) ulei
  • 1/4 cană (aceeaşi) zahăr
  • esenţă de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • 1/4 pliculeţ praf de copt
  • făină cât cuprinde

Umplutura:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g ciocolată neagră
  • 30 g unt
  • esenţă de rom
  • cca. 80 - 100 g nuci prăjite şi măcinate fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Se bate oul într-un vas cu uleiul, apoi se adaugă zahărul, coaja de lămâie şi esenţa, apoi se pune praful de copt şi se amestecă totul bine. Se pune făină cernută, puţină câte puţină , până obţinem un aluat molicel, fin şi uşor de modelat.


Se formează biluţe care se coc în forma încălzită în prealabil. De dimensiunea potrivită a biluţelor de aluat ne vom da seama numai în momentul în care coacem câteva. Atunci ne dăm seama cam cât trebuie să fie ca să nu dea pe-afară.


Se coace tot aluatul (nu pot să spun exact câte ies ,pentru că sunt diferite formele, plus cantitatea folosita la o coajă poate fi iar diferită).


Pentru umplutură, se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata,esenţa şi untul. Se amestecă mereu până se obţine o cremă omogenă. Se lasă a răcit şi se adaugă apoi nuca măcinată.


Se umplu cojile cu câte un pic de cremă,apoi se lipesc două câte două şi se tăvălesc prin zahăr pudră.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diaconta 1

19.10.2013, 22:38

ce-mi plac eu am doar forme individualle si nu prea ma atrage sa fac

Ina 1

20.10.2013, 08:39

N-am forme de nuci, dar imi plac foarte mult! Felicitari pentru rabdare!

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 12:41

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si prune