Biscuiti cu ghimbir si susan

de cristinne in Bucatarasi celebri, 28 Oct 2010 | 10156 vizualizari

 

Am vazut reteta la Anna Olsen parca, pe Euforia si mi-a placut tare mult. Am incercat-o si eu si au un gust ff misto!

 

INGREDIENTE

  • ghimbir: o lingurita rasa
  • susan: 300 grame;
  • faina: 150 gr;
  • zahar brun: 300 gr;
  • zeama de la 2 lamai
  • unt topit: 100gr
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ghimbir si susan:

Se face un amestec din toate ingredientele. Aluatul moale si lipicios se pune cu o lingurita pe o foaie de copt intr-o tava. Chiar daca are forma neregulata, ca prin minune acestia la cuptor vor deveni rotunzi:)). Nu credeam cand vazusem la tv dar chiar asa fuse. Se pun in tava si se lasa spatiu mare intre biscuiti pt ca acestia isi vor dubla circumferinta. Se introduc la cuptorul preincalzit la 220 de grade, 6 minute pe ceas! altfel se ard. Se scot si se desprind cu grija de hartie pe o farfurie sau pe un 'facalet' de lemn ca sa prinda forma unor chispuri ondulate cand se racesc.  Insa eu am avut o mare problema cu desprinsul de pe hartie, nu vroiau deloc;)) asa ca le-am luat cum am putut si le-am reformat pe farfurie...din poze se vede ca forma lor nu mai e rotunda pe farfurie si neregulata;))

Gustul e super bun. Biscuitele e crunchy, dulce-acrisor cu aroma de ghimbir (care e f parfumat si usor iute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ghimbir si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

08.05.2011, 11:09

Valclaudia 1

01.01.2013, 21:56

cred ca am sa incerc si eu reteta asta!

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de budinca de paste la cuptor

pe 25.09 la 17:37

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Melanzane alla Parmigiana