Biscuiti cu ghimbir si susan

de cristinne in Bucatarasi celebri, 28 Oct 2010 | 6462 vizualizari

 

Am vazut reteta la Anna Olsen parca, pe Euforia si mi-a placut tare mult. Am incercat-o si eu si au un gust ff misto!

 

INGREDIENTE

  • ghimbir: o lingurita rasa
  • susan: 300 grame;
  • faina: 150 gr;
  • zahar brun: 300 gr;
  • zeama de la 2 lamai
  • unt topit: 100gr
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ghimbir si susan:

Se face un amestec din toate ingredientele. Aluatul moale si lipicios se pune cu o lingurita pe o foaie de copt intr-o tava. Chiar daca are forma neregulata, ca prin minune acestia la cuptor vor deveni rotunzi:)). Nu credeam cand vazusem la tv dar chiar asa fuse. Se pun in tava si se lasa spatiu mare intre biscuiti pt ca acestia isi vor dubla circumferinta. Se introduc la cuptorul preincalzit la 220 de grade, 6 minute pe ceas! altfel se ard. Se scot si se desprind cu grija de hartie pe o farfurie sau pe un 'facalet' de lemn ca sa prinda forma unor chispuri ondulate cand se racesc. Insa eu am avut o mare problema cu desprinsul de pe hartie, nu vroiau deloc;)) asa ca le-am luat cum am putut si le-am reformat pe farfurie...din poze se vede ca forma lor nu mai e rotunda pe farfurie si neregulata;))


Gustul e super bun. Biscuitele e crunchy, dulce-acrisor cu aroma de ghimbir (care e f parfumat si usor iute).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ghimbir si susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Ramonica 1

30.04.2011, 23:16

Interesanta combinatia, trebuie sa fie foarte buni

adry88 1

08.05.2011, 11:09

Valclaudia 1

01.01.2013, 21:56

cred ca am sa incerc si eu reteta asta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Melanzane alla Parmigiana