Mancare de mazare cu marar si friganele

de Patricia Iordache in Bucatarasi celebri, 10 Iun 2013 | 5975 vizualizari

 

Acest preparat l-am gasit in cartea " Bucatele noastre" (Horia Varlan), pagina 171. Am pastrat intocmai titlul, iar gustul final al preparatului a fost excelent!

 

INGREDIENTE

  • pentru mancarea de mazare:
  • 1 kg. mazare congelata/proaspata;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 lingura ulei floarea soarelui;
  • 1 lingura faina;
  • 250 ml suc de rosii;
  • 1 lingurita zahar tos;
  • 1 lingura cu marar uscat;
  • 1 varf de cutit cu nucsoara macinata;
  • 1 lingurita sare;
  • 3 cani cu apa;
  • pentru friganele:
  • 4 felii de paine;
  • 250 ml. lapte;
  • 1 ou;
  • 1 varf cutit cu sare;
  • 1/2 pahar cu ulei de floarea soarelui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu marar si friganele:

Cum preparam mazarea:


Tocam marunt ceapa, iar morcovul il taiem rondele. Incingem uleiul si inabusim usor zarzavatul. Adaugam mazarea, 3 cani cu apa (aprox 750 ml.) , acoperim cu un capac si fierbem la foc domol, timp de 20 minute.


Amestecam faina, zaharul, sucul de rosii, sarea si nucsoara, adaugam peste mazare si continuam fierbearea inca 10 minute.


Presaram marar proaspat, tocat.


Cum preparam friganelele:


Incingem uleiul intr-un vas cu peretii inalti.


Batem oul cu un praf de sare.


Turnam laptele intr-o farfuriuta adanca si inmuiem feliile de paine, apoi le inmuiem in ou si le prajim in uleiul incins, timp de - minute, pe ambele parti.


Servim mancarea de mazare cu friganelele alaturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu marar si friganele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Patricia Iordache 1

11.06.2013, 12:27

sebirizescu 1

14.06.2013, 12:55

Patricia Iordache 1

14.06.2013, 14:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de mazare si broccoli