Wiener schnitzel -snitel vienez

de mihaelar63 in Bucatarasi celebri, 24 Feb 2017 | 1943 vizualizari

 

 Toata lumea stie sa-si faca un snitel. De mancat ce sa mai vorbesc, sunt in topul preferintelor  Probabil si eu am preparat sute si am mancat tot atatea :D.
 Intr-o emisiune culinara, ,, Meine Bayeriche Landkuche" cu chef Alfons Schuhbek-  am avut rabdarea sa urmaresc cum prepara snitelul  Frumos mai explica chef-ul. Secretul lui era sa foloseasca uleiul de prajit amestecat cu unt  Snitelele vor iesi fragede. Si daca vrei sa fie vieneze, musai foloseste carne de vitel.
  Despre cine a preparat prima data felul asta de mancare, este alta poveste cu care nu va mai plictisesc. Subiectul este controversat mai ceva ca, , ce a fost prima data, oul sau gaina ?''!!!! Cert este ca, cel putin eu, nu am intalnit om sa spuna ca nu-i place snitelul !!!
  

 

INGREDIENTE

  • 6 buc. carne de vitel din pulpa [aproximativ 60 gr / buc]
  • 2 oua
  • 1 lingura smantana
  • 4 linguri faiana alba
  • 8 linguri pesmet
  • sare cu chilli
  • piper
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 50 gr unt
  • lamaie

Garnitura : pireu de cartof dulce amestecat cu lapte, sare si nucsoara.

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Wiener schnitzel -snitel vienez:

  1. Bucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza.
  2. Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor.
  3. Pregatit doua farfurii intinse. Intr-una puneti faina alba.
  4. In cealalta farfurie puneti pesmetul.
  5. Spargeti ouale pe rand si separat, pentru a le verifica prospetimea.
  6. Bateti spuma ouale. Sarati. Amestecati cu smantana.
  7. Asezati pe foc o tigaie si puneti uleiul la incins.
  8. Fiecare bucata de carne  se trece succesiv prin faina alba [ se scutura usor de surplusul de faina], ou si pesmet [fara ca acesta sa se apese] 
  9. Puneti snitelele la prajit in baia de ulei. Miscati tigaia usor inainte si inapoi, incat crusta sa se bombeze sub forma de valuri.
  10. Prajiti pe ambele parti repetand miscarea inainte- inapoi.
  11. Cand snitelele sunt rumene, se pun in uleiul incins bucatele de unt si se lasa sa se topeasca. Din nou, se misca tigaia.
  12. Se scot snitelele pe servet absorbant de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.
  13. Se servesc calde, insotite o felie de lamaie si garnitura preferata.
  14. Noi am avut garnitura pireu de cartofi dulci si, in loc de lamaie,-castraveciori in saramaura din productia proprie.

   Guten Apettit -Pofta buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti posibilitatea achizitionati carne de vitel crescut la tara. Este mult mai sanatosa decat carnea procesata.

2

Spargeti ouale pe rand si separat, pentru a le verifica prospetimea.

3

La prajire, miscati tigaia usor inainte si inapoi, incat crusta sa se bombeze sub forma de valuri.

4

Cand snitelele sunt rumene, se pun in uleiul incins bucatele de unt si se lasa sa se topeasca.

5

Am obtinut snitele fragede si savuroase. De acum inainte, voi respecta aceste reguli la prepararea snitelului cu carne de vitel.

6

Pentru snitel cu pui, porc sau peste pane, exista alte reguli sau adosuri de condimente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Wiener schnitzel -snitel vienez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

27.02.2017, 23:46

Mimi

mihaelar63 1

27.02.2017, 23:47

Cleme - doamnele mai intai )

mihaelar63 1

27.02.2017, 23:47

Mada

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Snitele din cotlet de porc