Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie

de Satisfyyourcravings in Bucatarasi celebri, 28 Noi 2016 | 528 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 2 cani supa de legume
  • 2 cani lapte
  • 2 linguri de unt
  • 100 grame branza Camembert
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1/2 cana de faina
  • ulei pentru prajit
  • Pentru varza de Bruxelles:
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura muguri de pin
  • 100 ml otet balsamic
  • 1 lingura miere
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • frunze de cimbru
  • seminte de rodie
  • sare
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie:

Se amesteca supa si laptele intr-o oala si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul cu mic si se adauga treptat malaiul, amestecand cu un tel. Se gateste 15-20 de minute, amestecand frecvent. Se adauga untul, branza Camembert si parmezanul si se amesteca. Se transfera intr-o tava mica, unsa cu ulei si se lasa la racit cateva ore, in frigider (maxim 3 zile).


Se asaza faina intr-o farfurie.


Se incalzeste uleiul pentru prajit intr-o tigaie, la foc mediu spre mare.


Se taie mamaliga in 9 cuburi care se dau prin faina si se prajesc 3-4 minute pe parte, pana devin crocante si aurii. Se transfera pe prosoape de hartie.


Varza de Bruxelles se spala si se taie in jumatati, apoi se prajeste in 2 linguri de ulei, la foc mare spre mediu, 8-10 minute, pana devine aurie. Se reduce focul la mediu spre mic, se adauga otetul balsamic, sare, piper si mierea si se gateste pana cand devine lucioasa.


Se serveste mamaliga cu varza de Bruxelles, frunze de cimbru si seminte de rodie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga pane cu varza de Bruxelles glazurata cu otet balsamic si seminte de rodie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

deyutzky 1

28.11.2016, 20:10

interesanta reteta!

noiinbucatarie 1

28.11.2016, 20:38

diaconta 1

30.11.2016, 13:42

mamaliga pane nu am mancat,varza de bruxelles imi place asa ca as gusta de la tine putin

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de creveti