Pui Tikka Masala

de Sidy in Bucatarasi celebri, 26 Iun 2011 | 6648 vizualizari

 

Daca tot am castigat bunatati de la Cirio, de ce sa nu fac ceva bun din retetele date de voi ?
Asa ca m-am apucat de reteta lui Radu Popovici...
Exceptionala...

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui
  • sucul de la o lamaie
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita boabe coriandru
  • 1 lingurita otet balsamic alb
  • 1 lingurita curry
  • 400 g rosii tocate Cirio, cu usturoi
  • 1 lingura pasta de rosii Cirio
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cubulet zahar brun
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei usturoi
  • ghimbir
  • 1 ardei iute
  • 1 mana frunze patrunjel verde
  • 125 g iaurt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Tikka Masala:

Indepartam pielita de pe pulpe,le spalam si le stergem bine cu un servet absorbant.


Punem pulpele intr-un bol mai mare si le amestecam bine cu zeama de lamaie, sare si cele doua feluri de boia.


Dam putin ( 10 minute)pulpele la rece.


Intr-o tigaita mica prajim semintele de chimen si boabele de coriandru, fara ulei, apoi le dam deoparte sa se raceasca.Cand sunt reci le pisam si le impartim in doua.


Curatam ceapa, usturoiul, ghimbirul( eu nu am avut numai uscat praf) si ardeiul iute de seminte si vinisoare, apoi le tocam marunt si le dam in blender dupa ce am adaugat si sosul de marinada lasat de pulpe.


Intr-un bol mare punem iaurtul,curry,1/2 din semintele de chimen si coriandru si amestecam cu mixtura facuta in blender. Punem pulpele in ea si lasam la rece macar 2 ore.


Punem intr-o tigaie antiaderenta de ceramica pulpele pentru 5 minute pe o parte si alte 5 pe cealalta , sa se prajeasca putin.


Intre timp punem in blender rosiile tocate Cirio, pasta de rosii Cirio, otetul balsamic( dac nu aveti ,este bun si otetul alb), ghimbir, patrunjelul verde, zaharul si cealalta 1/2 de seminte de chimin si coriandru ramasa.Amestecam bine pina se omogenizeaza.


Scoatem pulpele din tigaia antiaderenta, adaugam sosul format din rosii, apoi pe cel cu iaurt, asezonam daca este cazul si lasam sa dea cateva clocote.Punem pulpele in sosul format si lasam sa fiarba 10-15 minute.


Veti fi incantate de bunatatea gustului obtinut...


Pulpele se pot servi alaturi de sosul format sau in combinatie cu alta garnitura.


Eu le-am servit cu dovlecei si rosii gratinate( imediat reteta ) si a iesit o minunatie....


Pofta mare !


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Tikka Masala" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

27.06.2011, 10:55

adry88 1

28.06.2011, 15:48

Lau 1

02.07.2011, 22:35

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

TOP
utilizatori

Constelatialeu

6273 puncte

Panacris

6243 puncte

mirela0911

4523 puncte

Rocsi

4172 puncte

oanapl

4171 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă rece de căpșuni cu crochete de brânză

ieri la 20:07

Tort cu crema caramel si zmeura

de Rocsi 9

ieri la 19:47

Paste cu caracatita si nduja

de Ksenya 5

ieri la 10:06

Salata cu oua umplute cu crema de avocado si branza

pe 05.05 la 22:08

 Parizer de casa

de abetina 3

pe 05.05 la 21:55

RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta