Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World
Postat de: KsenyaEu am avut stocul facut dinainte , pe care l-am preparat astfel: Intr-o oala se punem oasele de pasare la fiert impreuna cu apa si legumele,bouquetul... Citeste continuarea
Briose cehe - Koláčky - Kolaches
Postat de: ctlinaPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina,... Citeste continuarea
Cartofi noi pane (BRAMBORAKI)
Postat de: DraganCartofii se curata, si se dau pe razatoarea mica. Usturoiul se piseaza in cartofi, se adauga faina, sarea si piperul, dupa gust. Daca nu puteti sa gustati cartofii cruzi puneti o lingurita de sare... Citeste continuarea
Marlenka
Postat de: deliciousflavoursFaina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc, lasam putin sa se raceasca, adaugam faina si... Citeste continuarea
Tort Medovnik
Postat de: MyFancyCakePentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa fiarba. Cand ouale cu zaharul incep sa se incalzeasca turnam amestecul de miere si unt.... Citeste continuarea
Gulas cu galuste de paine (houskove knedliky asa cum le spun cehii)
Postat de: izulikaGulas :Se topeste untul apoi se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul si se lasa la prajit pana se inmoaie apoi se adauga carnea iar dupa 10 min se adauga boiaua si kimenul se amesteca... Citeste continuarea
Vanocka sau painea Craciunului
Postat de: SabinaIntr-un vas punem faina, in mijloc facem o adancitura, punem drojdia uscata si un praf de sare. Adaugam 2-3 linguri de lapte si pregatim maiaua. Lasam sa dospeasca pana isi dubleza volumul. Topim... Citeste continuarea
Prajitura cu mac si prune
Postat de: ala_oanceaSe amesteca faina cu sarea, untul topit, zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte si ouale. Framantati adaugand putin cate putin laptele. Se lasa aluatul la dospit o ora, apoi se intinde in... Citeste continuarea