Gulas cu galuste de paine (houskove knedliky asa cum le spun cehii)

de izulika in Mancaruri cu carne, 18 Apr 2010 | 7337 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru Gulas avem nevoie de :

  • 400 gr carne de vita
  • 2 cepe rosii
  • 1 ceapa alba
  • 4 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita chimen
  • vegeta
  • piper
  • sare      

Pentru paine avem nevoie de :

  • 50 g crutoane
  • 20 g drojdie
  • 1/2 cana lapte
  • 1 ou
  • 1 cana si jumatate faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas cu galuste de paine (houskove knedliky asa cum le spun cehii):

Gulas :Se topeste untul apoi se adauga ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul si se lasa la prajit pana se inmoaie apoi se adauga carnea iar dupa 10 min se adauga boiaua si kimenul se amesteca si se pune 500 ml apa dupa care se lasa sa fiarba.Cand carnea este fiarta se adauga vegeta,piper si sare dupa gust.


Paine :Se amesteca laptele cu oul,sarea si drojdia se lasa la odihnit in jur de 15 min apoi se adauga compozitia peste faina si crutoane si se framanta bine si se lasa la dospit 1 ora.Din aluatul obtinut se fac 2-3 rulouri asemanatoare dupa care se lasa aluatul la odihnit 20 de min.Se pune intr-o oala apa cu putina sare la fiert si se fierb rulourile unul cate unul timp de 15 20 de min.Se scot pe o farfurie si se taie felii cu o ata.Se servesc calde alaturi de gulas


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas cu galuste de paine (houskove knedliky asa cum le spun cehii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

FlyingRoo 1

22.04.2010, 17:34

Foarte interesant, galuste "la metru"

vanilla 1

29.06.2010, 15:28

fff interesant....

Julie 1

29.06.2010, 15:32

Arata bine! Si chiar e interesant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tochitura a la Gilda cu mamaliguta