Friptură de iepure

de Panacris in Mancaruri cu carne, 13 Apr 2014 | 2769 vizualizari

 

Un deliciu ;) Recomand cu mare drag celor care nu agrează friptura de miel ;) După spusele Zmeilor cei mici, are gust de pasăre ;)

 

INGREDIENTE

  • pulpe din spate, pulpe din față, mușchiuleț cca. 1000 g,
  • tarhon,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • foi de dafin,
  • usturoi 3-4 căței,
  • slănină cca. 100 g,
  • vin de casă cca. 350 ml,
  • ulei de măsline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de iepure:

Carnea de iepure se masează cu mirodeniile și uleiul de măsline, apoi se pune într-o tavă termorezistentă, se completează cu vin și un pahar de apă, se dă la cuptorul preîncins, neacoperit cca. 15  minute ;) Apoi se acoperă cu un capac sau folie de aluminiu și se lasă la gătit cca. 45 de minute mediu ;) Se  servește fierbinte sau rece cu diverse garnituri;) În cazul nostru cu un ”pui” de piure, ciuperci țărănești și salată verde ;)

Un deliciu culinar ;) Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Friptură de iepure-0
Friptură de iepure-1
Friptură de iepure-2
Friptură de iepure-3
Friptură de iepure-4
Friptură de iepure-5
Friptură de iepure-6
Friptură de iepure-7
Friptură de iepure-8

COMENTARII (18)

JulyCris

JulyCris 1

14.04.2014, 16:08

;-bd

Panacris

Panacris 1

14.04.2014, 18:35

Mulțumesc pentru aprecieri Bucătărași!

simonacallas

simonacallas 1

14.04.2014, 23:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!