Friptura de iepure

de mirela0911 in Iepure, 7 Iun 2020 | 3758 vizualizari

 

O friptura tare gustoasa, sanatoasa si rapid de preparat.
Eu am avut doar jumatate de iepure, dar a fost suficient.

 

INGREDIENTE

  • jumatate de iepure (atat am avut eu)
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • 2 lg ulei de masline
  • cartofi pentru garnitura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure:

Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se toarna vinul, ueliul si se adauaga crengutele de rozmarin si foile de dafin. Se toarna totul intr-o punga speciala pentru cuptor. Se da la frigider pentru 2 ore, timp in care se mai scutura continutul pentru a se intrepatrunde bine aromele.

Dupa cele 2 ore, se scoate de la rece si se lasa jumatate de ora la temperatura camerei. Se introduce punga la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 1 ora. Se scoate din cuptor si se goleste continutul pungii intr-o tava si se da din nou la cuptor pentru inca jumatate de ora sau pana se rumeneste frumos carnea. Intre timp se mai stropeste carnea cu sosul din tava. Tot acum se adauga si cartofii taiati in jumatate sau in patru, in functie de cat de mari sunt acestia, fierti in prealabil pe jumatate in apa cu sare.

Cand sunt gata facute atat carnea cat si cartofii, se scoate tava din cuptor si se serveste cu mare pofta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iepure impanat cu usturoi si garnitura de ciuperci, cartofi si dovlecel