Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 26 Iun 2023 | 2907 vizualizari

 

Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World este o supa ce reprezinta Cehia. Este considerata de catre cehi, un remediu antimahmureala. Desi pare la prima vedere simpla, dar care are cateva "chichite "ce trebuiesc luate in considerare si numai asa ,vei avea rezultatul optim. Daca puneti cartofii la fiert, nu va fi acelasi gust.
Se poate prepara si in varianta de post sau vegetariana .
Sursa de inspiratie: https://www.cooklikeczechs.com/cesnecka-czech-garlic-soup/
Pentru aceasta reteta este nevoie de: supa pasare, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofi, untura, usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Stoc de pasare
  • 1 kg oase de pui (tacam ,gat ,oasele de la pulpele dezosate...etc)
  • o ceapa intreaga curatata
  • un morcov curatat si spalat
  • o bucata de radacina patrunjel spalat si curatat
  • 1 bouquet garni (frunze patrunjel,dafin ,cateva fire ceapa verde daca aveti)
  • 7 boabe de piper
  • 4 litri apa
  • Pentru supa
  • 700 g cartofi roz spalati ,curatati si taiati cubulete.
  • 6-8 catei usturoi taiati felii
  • o lingura cu varf de untura (eu am avut de pasare) sau 3 linguri ulei
  • 3 litri stoc de pasare sau dupa caz stoc de legume
  • 1/2 lingurita maghiran
  • 1 foaie dafin
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World:

 

Eu am avut stocul facut dinainte , pe care l-am preparat  astfel:

     Intr-o oala se punem oasele de pasare la fiert impreuna cu apa si  legumele,bouquetul garni si piperul la foc mic circa 40 minute. Eliminam orice spuma formata. Mai apoi strecouram si obtinem stocul de pasare.

Chichita nr.1 Intr-o oala adaugam untura sau uleiul dupa caz,cand s-a incalzit suficient, adaugam cartofii taiati cubulete,sotam pana cand cartofii prind usoare urme aramii.

Chichita nr.2. Adaugam usturoiul taiat si-l calim impreuna cu foaia de dafin si cartofii ,un minut.

Adaugam stocul de pasare sau dupa caz de legume  si magheranul.

Lasam sa fiarba pana cand cartofii sunt moi.

Potrivim de sare si piper dupa gust.

Pofta mare!

 

Vezi si Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu crutoane sau painite uscate.

2

Se poate imbunatati cu seminte de chimen, cascaval ras ,parmezan sau in perioada postului cu tofu.

3

Pentru o aroma mai pronuntata adaugati in farfurie o lingura de mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa ceha de usturoi (Česnečka) Reteta nr.11 din top Best Soups the World" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Panacris 1

28.06.2023, 11:40

Mda, de luat în seamă chichițele! Mulțumim.

Valclaudia 1

04.07.2023, 06:44

as servi si eu o portie ca s curioasa tare

Catalina L 1

16.07.2023, 20:03

sigur mi-ar place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza de Bihor