Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 7 Iun 2023 | 3513 vizualizari

 

Continuam cu nr.49 din topul Best soups in the World
Bors rosu polonez simplu care reprezinta Polonia.
Un bors pe cat de simplu ,pe atat de bun. Aromat si revigorant. Nu necesita prea multa experienta in bucatarie.
Se poate servi cu placintele,galuste ,crutoane ...
Se prepara in mai multe variante cu stoc de legume vegetarian sau post sau stoc de oase afumate .
sursa de inspiratie :https://kuchnia-domowa.pl/przepisy/zupy/261-barszcz-czerwony-czysty
Pentru Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World sunt necesare urmatoarele ingrediente: coada porc, sfecla, supa legume, usturoi, ciuperci, otet.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the WorldPentru stoc
  • o coada afumata de purcel
  • 1 bouquet garni (ceapa verde,1 foaie dafin,patrunjel)
  • 6-7 boabe de piper
  • 3 litri apa
  • Bors de sfecla
  • 700g sfecla rosie
  • 3 l stoc de legume sau oase obtinut din reteta de mai sus
  • 3 catei usturoi
  • cateva ciuprerci (eu am avut hribi uscati)
  • otet 2-3 liguri
  • sare dupa gust
  • zahar dupa gust
  • piper dupa gust
  • magheran o jumatate lingurita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World:

Iata cum se prepara Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World.

Se pun oasele afumate la fiert cu restul ingredientelor pentru stoc si se fierb la foc mic 30 -40 minute.

In cazul in care vreti sa fie borsul vegetarian /post, apelati la amestecul de legume deshidratate.

Dupa ce ati obtinut stocul fie el de oase afumate sau legume, strecurati-l si puneti-l din nou pe foc.

Sfecla se curata, se spala si se taie felii subtiri, puteti sa folositi razatoarea cu partea pentru felii.

Se adauga in oala cu stoc, se mai adauga usturoiul zdrobit cu lama cutitului sau taiat, si ciupercile.

Se fierbe la foc mic 40 -50 minute, semi -acoperit cu capac lasand un mic spatiu.

Se strecoara si se contimenteaza cu sare, zahar, otet, piper si maghiran dupa gust.

Se serveste calda alaturi de crutoane, placintele, galuste ...etc.

Pofta buna!

Vezi si reteta de Zurek, supa poloneza.

TIPS-URI

1

Sfecla joaca un rol foarte important, in functie de ea va fi intensitatea culorii a borsului . Alegeti cat mai inchise la culoare spre negru.

2

Daca doriti mai aromata si cu note mai picante,mai adaugati usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de bors rosu simplu polonez - Barszcz czerwony czysty, reteta nr 49 din topul Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

12.06.2023, 14:54

Panacris ,si eu am ramas surprinsa de rezultat

Lau 1

18.06.2023, 19:12

Rocsi 1

01.07.2023, 20:15

O mare, mare bunatate! Bravo!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors de cartofi si sfecla, ca in Bucovina