3 lucruri pe care trebuie sa le stiti despre filmul Burnt: Super Chef

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 29 Oct 2015, 12:56

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Multiculturalism si bucatarie fina

Regizorul John Wells recunoaste ca Londra este, in prezent, capitala mondiala a bucatariei de inalta calitate.

"Londra este locul unde chefii aspiranti merg pentru a obtine succesul, asa ca avea sens ca Adam sa mearga in locul de unde isi putea pregati cel mai bine o revenire de mare impact", declara Wells.

"Oportunitatea de a filma in restaurante si bucatarii de top, precum restaurantul lui Michel Roux de la Hotelul Langham si la Delaunay, noul restaurant al lui Corbijn King, a reprezentat un bonus, aducand autenticitate productiei."

Modul in care Adam si-a format echipa, alegand dintre cei mai promitatori chefi, este comparat de John Wells cu felul in care erau alesi samuraii sau cowboy-i dintr-un film western, care se uneau sa salveze impreuna orasul de raufacatori.

"Deoarece bucatariile sunt spatii multinationale, in care se folosesc numeroase argouri si limbi straine, am putut selecta dintr-un grup extins de actori, inclusiv dintre cei pe care i-am admirat in filmele straine. in plus, ne-am bucurat de faptul ca actrite precum Emma Thompson, Uma Thurman si Alicia Vikander si-au facut timp in agendele incarcate pentru a da curs acestor roluri. Pentru un regizor este un mare privilegiu sa poti lucra cu un asemenea grup de actori", declara regizorul filmului. 

O experieta autentica

Chef-ul Marcus Wareing, detinator al 2 stele Michelin – Chef consultant pentru acest film – a fost impresionat de determinarea lui Wells de a face ca scenele sa reflecte realitatea de zi cu zi dintr-un restaurant cu stele Michelin.

"Dupa ce decorul bucatariei a fost finalizat, am fost putin invidios pe marimea incaperii. M-am abtinut cu greu sa nu intru sa gatesc in acea bucatarie – parea atât de reala. Grija ridicata pentru detaliile asupra carora John a insistat reflecta intocmai ceea ce fac eu. John si-a dorit ca totul sa fie real – plite incinse, chefi care gatesc. Acestia au devenit din ce in ce mai buni cu fiecare cadru filmat si au inceput sa arate obositi si enervati, reflectând exact ceea ce se intampla zi de zi intr-o bucatarie", a spus Chef Wareing.

Inainte ca filmarea peliculei sa inceapa, Wells a trecut chefii profesionisti prin mai multe repetitii tehnice, spunand fiecaruia ce urmeaza sa se intample in actiunea unei scene si ce se intampla in momentul servirii, in fiecare moment al filmarii. Regizorul adauga:

"Acest lucra inseamna ca in momentul in care filmam cu actorii, mancarea era preparata la stadiul corect si fiecare dintre cele 40 sau 50 de tigai, care sfaraiau pe plitele incinse, erau in etapa potrivita a procesului de gatire. Temperatura era ridicata in fiecare zi, aproximativ 40 de grade, iar transpiratia, taieturile si arsurile pe care le vedeti sunt reale, pentru ca publicul sa simta ca este in mijlocul actiunii, intr-o bucatarie adevarata”. 

Ce trebuie sa stiti despre Stelele Michelin

Michelin acorda de la 0 la 3 stele restaurantelor, pe baza recenziilor anonime. Expertii Michelin ofera aceste stelele tinand cont de calitate, maiestria tehnicii, personalitate si consistenta mancarurilor.

Stelele sunt impartite astfel:

•1 stea Michelin: un loc bun unde sa te opresti pe parcursul calatoriei tale, care indica un restaurant foarte bun din categoria sa, oferind preparate la un standard inalt de calitate.

•2 stele Michelin: un restaurant care merita un ocol, indica o bucatarie excelenta, cu feluri de mancare selectate si create cu atentie, de o calitate extraordinara.

•3 stele Michelin: un restaurant care merita o calatorie speciala, indica o bucatarie exceptionala, unde oaspetii mananca extraordinar. Meniurile sunt distinse, executate cu precizie si cu ingrediente de cea mai inalta calitate.

Stelele Michelin sunt deosebit de importante pentru un chef, acordate de catre o echipa de experti anonimi, care verifica in cele mai mici detalii toate aspectele functionarii unui restaurant – mancarea, prezentarea, ambianta si originalitatea preparatelor.

"Stelele Michelin sunt Oscarurile din lumea noastra. Dar, spre deosebire de Oscaruri, stelele ne pot fi luate inapoi, asa ca in fiecare zi putem pierde totul. Acest lucru ne obliga sa ne provocam si sa ne depasim limitele constant. in acelasi timp, daca nu obtii stele, trebuie sa recunosti ceea ce ai realizat pâna in acel moment", spune Marcus Wareing. 

"Bucataria este camera motoarelor, dar preparatele trebuie sa fie incredibile – Mama Natura la superlativ, livrata de om – perfectiunea", adauga Chef-ul.

Sinopsis

BURNT: SUPER CHEF este un film despre importanta de a primi o a doua sansa in viata. Chef-ul Adam Jones (Bradley Cooper) a avut totul – si a pierdut totul. Un adevarat rockstar cu 2 stele Michelin, dar si cu obiceiuri nesanatoase pe masura, fostul enfant terrible de pe scena resturantelor din Paris a facut totul altfel, de fiecare data, si nu i-a pasat niciodata decat de emotia crearii unei explozii de gusturi. Totusi, pentru a avea propria sa bucatarie si a obtine cea de-a treia stea Michelin, va avea nevoie de tot ce e mai bun de partea lui, inclusiv de frumoasa Helene (Sienna Miller).

Filmul „BURNT: SUPER CHEF” este distribuit de Forum Film România si va avea premiera pe 23 octombrie 2015.

Comentarii (6)

29.10.2015, 15:24

Maine il voi vedea si eu! Multumesc Bucataras!

31.10.2015, 17:05

31.10.2015, 17:05

Simona

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D