3 motive pentru care berea nu ar trebui să lipsescă din dieta femeilor

Postat de ThePublicAdvisors in Dieta pe 21 Apr 2015, 11:20

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Un stil de viață echilibratși o alimentație atent aleasă care să includă și un consum moderat de bere, pot reprezenta cele trei coordonate ale unui regim de viață ideal, dedicat femeilor.

Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, comentează câteva dintre efectele pe care un consum moderat de bere îl poate avea în  prevenția osteoporozei, cât și în menținerea siluetei, două dintre temele de interes în rândul femeilor.

Cu rol în menținerea sănătății sistemului osos, siliciul este un pion important în prevenția osteoporozei. Berea conține acest element, ceea ce îi poate asigura o poziție de neînlocuit într-o dietă echilibrată destinată femeilor. Astfel, datorită acestui conținut de siliciu, un consum moderat de bere poate contribui la reducerea incidenței osteoporozei. Totodată, și în cazul unei alte teme extrem de interesante în rândul femeilor, menținerea siluetei, berea vine cu vești bune. Rezultatele studiului pe care Centrul de Studii l-a efectuat anul trecut și care a vizat relația între consumul de bere și indicatorii de masă corporală, au revelat, fără echivoc, că un consum moderat de bere nu are nicio influență asupra siluetei, celebra “burtă de bere” rămânând un simplu mit.”, spune Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Un consum moderat de bere poate preveni osteoporoza

Femeile aflate la menopauză care consumă unul sau două pahare de bere pe zi pot avea oase mai puternice. În urma unor studii efectuate la nivel international, femeile care au consumat o cantitate moderată de bere au avut o densitate osoasă a coloanei și a șoldurilor cu 5-8% mai mare decat cele care nu au consumat bere deloc. Acest fapt poate fi pus pe seama conținutului de siliciu al berii, un element important pentru creșterea și dezvoltarea oaselor.

În funcție de tipul de bere consumat, cantitatea de siliciu variază de la 6.4 miligrame per litru până la 56.5 mg/L. Astfel, berile care dețin concentrații mari de malț și de hamei sunt cele mai bogate în siliciu, cum este cea de tip lager.

Berea nu afectează silueta

Un consum moderat de bere nu influențează circumferința abdominala, raportul talie/șold sau indicele de masa corporală. Berea conține sodiu, carbohidrați, proteine și chiar vitaminele B2 şi B6, iar 350 de ml de bere conțin 150 de calorii, 13 g de carbohidrați, 1.5 g de proteine, 0 g de grăsimi și 5% alcool.

Berea este o sursă de antioxidanți

Berea conține antioxidanți naturali care pot influența în mod pozitiv starea de sănătate a organismului. Aceștia au ca sursă malțul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Hameiul conține flavonoide, antioxidanți chiar mai puternici decât cei conținuți de ceaiul verde sau soia.

Un consum moderat de bere înseamnă o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbați şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentrație alcoolică de maxim 5%.

Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstăToate detaliile privind structura şi componenţa Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie pot fi găsite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.

 

 

 

Comentarii (1)

24.04.2015, 19:01

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola