Alegeri………

Postat de diaconta in Cu de toate pe 22 Dec 2018, 21:36

In viaţă mereu facem alegeri.Fie că le facem pentru că situaţia ne-o impune,ori pentru că aşa e mai bine pentru alţii.Uneori însă trebuie să alegem ce e mai bine pentru noi,să ne debarasăm de ceea ce ne face rău.

Din păcate,atunci când e să alegem să ne fie bine,facând abstracţie de alte persoane,când e nevoie să fim puţin egoişti,cam greu ne decidem.

Mama mea avea o vorbă “ nu te înveţi minte”.Si nu prea mă învăţ minte,nici atunci când viaţa dă cu mine de pământ,când sunt minţită ori nedreptăţită,mă încăpăţânez să cred că e doar ceva trecător,că dacă eşti  corect şi cinstit cu ceilalţi,aceştia îţi răspund la fel.

Nu o dată am realizat că sinceritatea şi corectitudinea,nu se mai înscriu demult în categoria calităţilor ci mai degrabă în cea a defectelor.Dar dacă eşti plămădit astfel,nu prea poţi schimba mare lucru.

In ultimul timp mi-am dat seama că trebuie să fac anumite schimbări,să fac anumite alegeri.

Pentru că mai am un defect,sunt o persoana competitivă,întotdeauna încerc să îmi depăşesc limitele şi sarcinile  impuse,să fac mai mult şi mai bine,fiind mereu cel mai mare critic al meu.

Poate o să vă întrebaţi ce e cu introducerea aceasta,sau intuiţi ce vreau să spun în continuare.

Dacă tot vorbeam despre alegeri,eu am ales să nu mai fiu activă pe acest site.Acest site care mi-a fost aproape ca şi o casă în cei 8 ani petrecuţi alături de voi.

Decizia mea nu are nici o legătură cu bucătăraşii,cei care mi s-au lipit de suflet,vor ramâne acolo dincolo de virtual,atât cât vor vrea şi ei să fie acolo.

De cele mai multe ori când mă nemulţumeşte ceva,aleg să tac,pentru a nu-i supăra pe ceilalţi,dar există situaţii în care nu pot să tac.

Pentru  că unii nu au vrut să înţeleagă ceea ce am spus,ce anume m-a nemulţumit,sau au interpretat greşit mă simt datoare să fac nişte precizări ,pentru că nu îmi place să las lucrurile în coadă de peşte.

Sunt convinsă că mulţi v-aţi grăbit să mă judecaţi,ori să vă întrebaţi “ ce-o mai fi vrând şi asta?”.

Si cred că cea mai bună cale de a lămuri lucrurile este dialogul şi a încerca să înţelegi problema celuilalt.

Am avut un an cumplit de greu,timpul nemilos nu a vrut deloc să cădem la pace când eu  vroiam să fac atât de multe.

Totuşi am găsit timp să fiu cu voi,să vă aduc reţete ori o vorba bună.

Nuuuuu,nu vreau statuie pentru asta,am făcut-o pentru că îmi sunteţi dragi şi pentru că mă simţeam bine alături de voi.

De-a lungul timpului,am încercat să particip la competiţii,atât cât m-am priceput,m-am bucurat când au fost apreciate,m-am ambiţionat când am văzut că nu am fost la înălţimea provocării,ştiind că am de muncit mai mult dacă vreau rezultate mai bune.

Intotdeauna dar întotdeauna  am fost corectă şi nu am trişat,ba mai mult i-am încurajat şi pe ceilalţi să  participle,fiecare are şansa lui.Atâta timp cât participi poţi să vezi unde te situezi şi cât mai ai de muncit ori de învăţat.I-am sprijinit cu voturi pentru a ajunge la jurizare,unde era adevarata triere.

Fiecare  competiţie are un regulament,pe care noi participanţii trebuie să-l respectăm.Atunci când intrăm într-o competiţie ne evaluăm şansele sau o facem la “nimereală”,ce-o fi o fi…..

Pentru mine fiecare competiţie a fost o provocare de a da tot ce pot eu mai bun.Da,am vrut să fiu printre primii,am vrut să câştig.Asta era firesc până la urmă.De fiecare dată m-am întrebat dacă nu puteam să fac mai mult,probabil puteam ,dacă…….

Acest “dacă” m-a împiedicat de multe ori să fiu pe podium.

Nu contest că am câştigat multe premii,chiar dacă multe au fost în urma tragerii la sorţi,dar am urât întotdeauna concursurile cu voturi.

Stiţi şi voi cât e de frustrant ori umilitor uneori să aduni acele voturi,câţi ne-au dezamăgit şi nu ne-au sprijinit în această etapă.Dar fiind o condiţie trebuia îndeplinită.

Nu am judecat niciodată deciziile unui juriu ,decizii bazate pe analiza reţetei,a complexităţii ei,descrierea si modul de preparare.

Suntem  mai mult subiectivi decât obiectivi,oameni suntem.

Ca sa nu mai spun de duplicitatea unor persoane.

Am considerat că sunt competenţi să analizeze reţetele şi e correct aşa.

Nu m-am supărat nici ştiind că o reţetă bună nu a primit nici măcar un punct,atâta timp cât s-a respectat regulamentul impus.

De data aceasta a fost altfel.Regulamentul nu a mai fost respectat  şi asta m-a nemulţumit.Nu faptul că nu am câştigat eu, nu stiu daca as fi castigat ,deşi mi-aş fi dorit din tot sufletul premiul,mai ales că eu nu mi-aş permite să mi-l cumpăr în viaţa asta .Au fost şi alte reţete impecabile,reţete care au promovat foarte bine produsul,reţete care au adunat foarte multe voturi,pentru ca în decizia finală să nu se ţină cont de toate astea.

Juriul trebuia sa aleaga un alt clasament al primelor 10 sau 20 de retete si acesta sa fie 50% din punctaj,nu sa aleaga 3 retete care le plac.

Oarecum era normal când aceasta a fost luată de persoane  care nu au analizat reţeta sau  promovarea acesteia.Si e firesc pentru  că nu aveau pregătirea necesară de a face asta.Dar era dreptul lor fiindcă premiul le aparţinea.

Eu cred că un regulament trebuie  conceput de comun acord şi respectat de ambele părţi.Nu ştiu cum se simt ceilalţi dar eu mă simt ca şi cum toată munca mea din acele reţete ar fi fost aruncată la gunoi.Ca să nu mai spun de efortul supraomenesc pe care l-am depus în această perioadă ca să pot participa.Dar aceasta este problema mea,nu mi-a impus-o nimeni.

Eu mi-am impus să particip la orice competiţie unde pot prezenta o reţetă bună.

Unii au spus că au participat şi nu au câştigat niciodată.Poate nu au muncit destul,poate nu s-au străduit destul.Nici eu nu am câştigat de multe ori ,nici nu am cum,în afară de capitolul dulce nu am cine ştie ce pretenţii.

Asta am vrut să subliniez şi să explic înainte de a mă retrage de pe site.

Imi pare rău că am răpit câştigătoarelor bucuria victoriei şi le doresc să se bucure de premiile lor.Nu am râvnit la premiul nimanui atâta timp cât nu îl câştigam pe drept.

E vorba de principii,de corectitudine,de a ne respecta munca.De la asta nu am cum să abdic,indiferent pe cine aş supăra.

Imi pare foarte rau ca unii au luat-o ca pe o ofensa personala si ca pe o jignire,nu am nimic personal cu nimeni,dar este evident ca asemenea lucruri nu pot trece  neobservate ,pentru ca pe viitor alti bucatarasi sa nu simta ceea ce simt eu acum.Desi asta s-a intamplat pana acum de multe ori,asa cum chiar ei au spus-o.

Unele capitol se cer încheiate,poate aşa vedem că există alte drumuri,alte oportunităţi.

Sper că am contribuit cât de cât la ceea ce este azi site-ul Bucătăraş.

Eu nu pot  decât să vă urez să vă fie bine cu alegerile pe care le faceţi.

Sper că m-am făcut înţeleasă,iar  cei care mă cunosc bine,o sa-mi dea dreptate.Sau poate nu.Nu mai poţi să ştii.

 

 

Comentarii (16)

Ina

Ina
23.12.2018, 16:13

Sper sa fie doar o decizie de moment si sa revii asupra acesteia cat mai repede. De asemenea, sper sa nu renunti la prieteniile legate in ani si ani cu alti bucatarasi si sa te vedem la Praid, asa cum ti-ai propus initial.
Nu trebuie sub nicio forma ca nerespectarea unui regulament de concurs sa influenteze o intalnire de suflet cu oameni dragi , care nu au legatura cu decizia Bucatarasului in stabilirea clasamentului.
Daca esti suparata pe unii din noi, nu trebuie sa sufere si ceilalti. Fiecare a comentat din punctul lui de vedere , asa cum a vazut situatia si nu cu directie sau intentie pentru cineva anume. Au fost multe astfel de discutii de-a lungul timpului, dar niciodata nu s-a ajuns atat de departe. Personal am avut o perioada in care am facut o pauza de cateva saptamani in site, dar mi-a trecut repede pentru ca tot mie mi-era greu fara voi

Inca o data iti spun ca iti inteleg supararea vizavi de regulament , n-am decat sa-ti respect decizia dar imi doresc sa revii cat mai repede asupra acesteia.
Craciun linistit si sanatate multa tie si mamei!

23.12.2018, 19:27

Eu nu pot fi in ambele tabere, nu pot si nu se face, insa indiferent de tabara de care apartin, ce e corect, e corect, si stim foarte bine amandoua ca noi amandoua facem un total.
Ai reactionat exact cum as fi reactionat si eu, si eu turui mult si mor cu dreptatea de gat.
Insa Bucataras, pentru ca te/va iubeste si respecta, a incercat cat s-a mai putut sa indrepte situatia.
Stiu ca gaura lasata de cui (asa ca-n poveste) nu poate fi acoperita, dar macar dac-o decoram cu-n mixer rosu parca tot arata mai dragut, nu?
Eu stii ca te iubesc, stii ca oricat nu am vorbi (si asta nu ca n-am vrea noi) ne regasim mereu cu mare si mult drag, de parca am fi vorbit ieri.
Si nu, nu vreau sa nu te mai zaresc pe aici cand intru, nici bucatarasul nu ar mai fi bucataras. B-ul e de la Baban, stii? )
Diuta mea draga, cum ar zice Ruxy , stiu ca esti trista desi nimeni nu a avut intentia asta, stiu ca nu a fost corect asa cum a recunoscut-o si Bucataras, dar , cum bine zice Ina, bucataras suntem noi si nu trebuie sa sufere toata lumea.

24.12.2018, 07:28

Totul e bine cand se termina cu bine !

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola