Alimentatia pe grupe sanguine

Postat de ionela2682 in Dieta pe 24 Feb 2012, 18:24

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

PLANUL DE ALIMENTATIE AL GRUPEI SANGUINE  O I

 

Alimente deosebit de benefice:

 

carne si derivate: vita, pui, oaie.

peste:cod,hering,macrou,stiuca,somon,pastrav,scrumbie,sturion,sardele,calcan, peste cu carne alba.

produse lactate si oua: 3-4 oua/saptamâna; nu sunt indicate lactatele.

uleiuri si grasimi: de masline, de in.

oleaginoase: nuci, arahide.

cereale si fainoase: pâine de secara.

legume:fasole verde si uscata,mazare,anghinare,usturoi,broccoli (conopida verde), hrean,gulie,ceapa alba si rosie, nap, laptuca (salata verde), alge, pastârnac, patrunjel, ardei rosii, dovleac, spanac, sfecla.

fructe: smochine proaspete si uscate, prune negre, rosii, verzi, uscate.

ceai din plante: papadie, ghimber, tei, dude, menta, macese, patrunjel.

bauturi: sifon.

sucuri: cirese negre, ananas, prune.

 

Alimente greu digerate:

 

carne de porc, gâsca, costita

peste: somn, caviar, scoici de mare, hering, somon afumat, caracatita.

produse lactate: lapte integral, lapte batut, iaurt, brânza topita, brânza de vaci,parmezan, înghetata.

uleiuri si grasimi: ulei de porumb.

oleaginoase: fistic, seminte de mac.

cereale si fainoase: fulgi de porumb, faina de porumb, tarâte de grâu, germeni de grâu, cereale combinate.

legume: fasole mare, fasole aramie, linte verde si rosie, masline negre, mustar, vinete, ciuperci, cartofi, varza, conopida, porumb, avocado.

fructe: mere, pepene, banane, portocale, nuca de cocos, capsuni, mandarine.

condimente: piper alb, piper negru, otet, scortisoara, vanilie, amidon de porumb, nucsoara, ketchup, boia, muraturi cu marar, muraturi dulci, muraturi acre, maioneza.

ceai din plante:matasea porumbului, traista ciobanului, gentiana, aloe.

bauturi: cafea, cola, ceai negru.

 

Activitatea fizica recomandata: aerobic, înot, jogging, exercitii fizice pentru controlul greutatii, arte martiale, sporturi de contact, ciclism, mars, dans, patinaj pe gheata si cu role, munca fizica.

 

PLANUL DE ALIMENTATIE AL GRUPEI SANGUINE A II

 

Alimente deosebit de benefice:

 

carne si derivate: pui, curcan

peste:crap, macrou, stiuca, sardine, pastrav, biban, peste cu carne alba.

produse lactate si oua:1-3 oua/saptamâna, iaurt, kefir, mozzarela, brânza feta.

uleiuri si grasimi: de masline, din seminte de in.

oleaginoase: arahide, seminte de dovleac, unt de arahide.

cereale si fainoase: pâine de secara, orez expandat, orez alb, tarâte de orez, tarâte de ovaz, faina de porumb, hrisca.

legume: fasole verde si uscata, mazare verde si uscata, linte, soia,broccoli (conopida verde), morcovi, hrean, gulii, praz, ceapa, usturoi, patrunjel, dovleac, ridichi, spanac, sfecla.

fructe: caise, mure, afine, cirese, grapefruit, smochine proaspete si uscate, lamâi, ananas, prune proaspete si uscate, struguri, mere, lubenita, capsuni, kiwi, piersici, zmeura.

ceai din plante: aloe, brusture, musetel, ghimber, ginseng, ceai verde, paducel, macese, valeriana.

bauturi: cafea, vin rosu si alb.

 

Alimente greu digerate:

 

carne si derivate:porc,vita,gâsca,rata,oaie,miel,potârniche, iepure,fazan.

peste: caviar, scoici, crab, hering, scrumbie.

produse lactate:lapte integral,lapte batut,unt,smântâna,parmezan,înghetata.

uleide porumb, fistic.

cereale si fainoase: tarâte de grâu, pâine integrala, faina alba.

legume: masline, ardei verzi, rosii, vinete

fructe: banane, mango, portocale, mandarine, nuca de cocos.

condimente: piper alb, piper negru, otet, ketchup, boia, maioneza, muraturi.

bauturi: bere, cola, sifon, apa carbogazoasa.

 

Activitatea fizica recomandata: aerobic, dans, înot, mars, golf, exercitii de întindere (30-45 minute de 3-5 ori pe saptamâna), yoga, arte martiale, tai chi chuan.

PLANUL DE ALIMENTATIE AL GRUPEI SANGUINE B III

 

Alimente deosebit de benefice:

 

carne si derivate: pui, curcan.

peste: macrou, platica, stiuca, sardine, pastrav, scrumbie, sturion.

produse lactate si oua: lapte integral, lapte batut, iaurt, kefir, brânza de vaca.

uleiuri si oleaginoase: ulei de masline, migdale, castane, nuci.

cereale si fainoase: tarâte de ovaz, tarâte de orez, orez expandat, secara, faina de ovaz, faina de orez.

legume: fasole verde si uscata, mazare verde, sfecla, varza alba, morcovi, conopida, broccoli, vinete, patrunjel, pastârnac, ardei rosii, ardei galbeni, cartofi.

fructe: banane, ananas, papaya, struguri negri, prune.

condimente: curry, ghimber, hrean, patrunjel.

ceai din plante: ginseng, ghimber, patrunjel, macese, salvie, ceai verde.

bauturi: vin rosu si alb

 

Alimente greu digerate:

 

carne si derivate: porc, mezeluri, rata, gâsca, iepure, vânat.

peste: scoici, crab, stridii, melci, biban.

înghetata.

uleiuri si grasimi: de porumb, de susan, de arahide.

oleaginoase: unt de arahide,alune,arahide,seminte de mac,de dovleac.

cereale si fainoase: faina de porumb, fulgi de porumb, tarâte de grâu, germeni de grâu.

legume:linte,mazare neagra,anghinare,rosii,dovleac,masline verzi si negre, ridichi.

fructe: nuci de cocos, rodii, rubarba.

condimente: piper alb si negru, scortisoara, esenta de migdale, ketchup.

ceai din plante: aloe, gentiana, hamei, tei, traista ciobanului, gura lupului.

bauturi: apa carbogazoasa, sifon, cola.

 

Activitatea fizica recomandata:aerobic, tenis, arte martiale, plimbari în aer liber, ciclism, înot, mars, jogging, gimnastica de întretinere, golf, tai chi chuan, yoga (45-60 minute de 3 ori pe saptamâna).

PLANUL DE ALIMENTATIE AL GRUPEI SANGUINE AB IV

 

Alimente deosebit de benefice:

 

carne si derivate: pui, curcan.

peste: macrou, stiuca, sardina, pastrav, scrumbie, sturion.

produse lactate si oua: 3-4 oua/saptamâna, iaurt, kefir, mozzarela, brânza feta

uleiuri si grasimi: de masline.

oleaginoase:arahide, unt de arahide, castane, nuci.

cereale si fainoase: pâine integrala, pâine de secara, orez expandat, orez alb, tarâte de orez, tarâte de ovaz, mei.

legume:fasole verde si uscata, mazare verde, linte, soia, sfecla, castravete, broccoli, telina, conopida,pastârnac,patrunjel, cartofi, ciuperci, vinete, usturoi.

fructe: cirese, smochine proaspete si uscate, struguri, ananas, grapefruit, kiwi, lamâi, prune, agrise.

ceai din plante: brusture, musetel, ghimber, ginseng, ceai verde, macese.

bauturi: cafea, vin rosu si alb.

 

Alimente greu digerate:

 

carne si derivate: porc, vita, gâsca, rata, iepure, fazan.

peste: scoici, crab, hering, stridii, creveti, platica, biban.

produse lactate: lapte integral, lapte batut, unt, parmezan, înghetata.

oleaginoase: alune, seminte de dovleac, de mac.

cereale si fainoase: faina de porumb, fulgi de porumb, hrisca.

legume: masline, ardei verzi, ridichi.

fructe: banane, mango, portocale, nuca de cocos.

condimente: piper alb si negru, otet, ketchup, boia, muraturi.

ceai din plante: aloe, matasea porumbului, tei, hamei, traista ciobanului.

bauturi: sifon, ceai negru.

 

Activitatea fizica recomandata:tai chi chuan, golf, ciclism, mars, înot, dans, aerobic, plimbari în aer liber, exercitii de întindere de 3-4 ori pe saptamâna.

http://www.energydiet.home.ro/grupe.html

Comentarii (13)

25.02.2012, 19:34

de fapt la toate se recomanda carne ... m-am cam obisnuit fara (doar peste si fructe de mare), nu stiu ce sa zic.

26.02.2012, 18:26

Adinuta
25.02.2012, 19:32

hm... mie nu-mi prea convine lista pot schimba grupa sanguina?
Cum sa nu!!

27.02.2012, 11:46

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L