Brad verde pe toata perioada Sarbatorilor

Postat de Bucataras in Craciun pe 28 Oct 2011, 21:18

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza
Brad verde pe toata perioada Sarbatorilor

 Bradul de Craciun aduce bucurie in casele si sufletele noastre an de an, prin mirosul sau, prin atmosfera creata si prin semnificatia sa. Unii dintre noi prefera brazii artificiali, altii pe cei naturali. Insa metoda cea mai ecologica de a te bucura de un brad adevarat este acela de a-l lua in ghiveci, de a-l orna si de a-l readuce dupa Sarbatori in circuitul natural, plantandu-l in exterior.

Asa iti inveti si copilul sa nu creasca gandind ca orice este permis si posibil in numele Craciunului. Un brad creste mare si frumos in ani sau zeci de ani, iar frumusetea sa se curma dupa cateva saptamani de expunere in casa , de Sarbatori.

Copilul trebuie sa stie toate aceste realitati ca sa creasca responsabil si sa invete sa iubeasca si sa respecte natura. Daca totusi alegi sa iti cumperi un brad natural taiat, stim cu totii ca momentul cand Sarbatoarile au trecut, iar bradul s-a uscat si trebuie scos din casa este unul destul de neplacut.

Acele se imprastie peste tot pana reusesti sa scoti bradul uscat din casa , iar curatenia de dupa Sarbatori este cu atat mai stresanta.

Exista totusi cateva metode simple ca bradul de Craciun sa ramana verde mult timp dupa ce l-ai adus in casa si l-ai instalat cu drepturi depline ca sa intampine noul an alaturi de tine si de cei dragi.

1. Cand alegi bradul, asigura-te ca poti lua unul care are trunchiul liber de crengi in partea de jos macar cativa centimetri, fara sa-i strice aspectul. Roaga pe cel ce iti vinde bradul sa ti-l pregateasca de asa natura incat baza sa se potriveasca perfect cu forma suportului tau, ca el sa poata sta drept si stabil acasa la tine.

2. Asigura-te ca iei acasa bradul curatat de scoarta in partea inferioara, pentru ca lemnul sa fie liber si curat pe o suprafata de maxim 20 centimetri.

3. Cand ajungi acasa, daca nu incepi imediat sa ornezi bradul in casa, pune-l neaparat intr-o galeata cu apa, astfel incat sa fie sub apa toata portiunea de jos, de pe care a fost inlaturata scoarta copacului.

4. Cand vine momentul sa duci bradul in casa pentru ornat, aseaza pe jos, acolo unde vei pune bradul, o bucata mai mare de plastic, care sa ajunga chiar si sub cele mai lungi crengi ale copacului.

5. Pune bradul intr-un suport special de brad care permite sa se puna apa la baza bradului.Fixeaza-l bine apoi umple acel rezervor cu apa si cu o jumatate de cana de zahar.

6. Va fi nevoie sa adaugi apa in fiecare zi in acel rezervor, uneori de doua ori pe zi, intrucat bradul absoarbe apa prin portiunea curatata de coaja a trunchiului.

7. Daca nu ai suport cu rezervor, insa ciotul bradului iese prin partea de jos a suportului, tot poti sa pui sub suport o oala sau vaza larga cu apa si zahar, in care sa ajunga trunchiul bradului.

Ingrijeste astfel bradul si bucura-te de privelistea lui si de mirosul sau proaspat pana la o luna de zile. Vei avea cu mult mai putine ace si crengute uscate cazute pe covor, iar cand va veni momentul sa scoti bradul din casa, vei putea inlatura ornamentele mult mai usor, fara sa te zgarii in crengile uscate. Vei avea de asemenea mult mai putina mizerie de strans dupa sarbatorile de Craciun si Anul Nou.

Tu ce fel de brad de sarbatori cumperi si de ce? Artificial, natural in ghiveci sau natural taiat.

articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (1)

09.11.2011, 09:08

natural taiat si de obicei brad argintiu

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola