Brad verde pe toata perioada Sarbatorilor

Postat de Bucataras in Craciun pe 28 Oct 2011, 21:18

Articol pe placul a 4 bucatarasi
comenteaza

 Bradul de Craciun aduce bucurie in casele si sufletele noastre an de an, prin mirosul sau, prin atmosfera creata si prin semnificatia sa. Unii dintre noi prefera brazii artificiali, altii pe cei naturali. Insa metoda cea mai ecologica de a te bucura de un brad adevarat este acela de a-l lua in ghiveci, de a-l orna si de a-l readuce dupa Sarbatori in circuitul natural, plantandu-l in exterior.

Asa iti inveti si copilul sa nu creasca gandind ca orice este permis si posibil in numele Craciunului. Un brad creste mare si frumos in ani sau zeci de ani, iar frumusetea sa se curma dupa cateva saptamani de expunere in casa , de Sarbatori.

Copilul trebuie sa stie toate aceste realitati ca sa creasca responsabil si sa invete sa iubeasca si sa respecte natura. Daca totusi alegi sa iti cumperi un brad natural taiat, stim cu totii ca momentul cand Sarbatoarile au trecut, iar bradul s-a uscat si trebuie scos din casa este unul destul de neplacut.

Acele se imprastie peste tot pana reusesti sa scoti bradul uscat din casa , iar curatenia de dupa Sarbatori este cu atat mai stresanta.

Exista totusi cateva metode simple ca bradul de Craciun sa ramana verde mult timp dupa ce l-ai adus in casa si l-ai instalat cu drepturi depline ca sa intampine noul an alaturi de tine si de cei dragi.

1. Cand alegi bradul, asigura-te ca poti lua unul care are trunchiul liber de crengi in partea de jos macar cativa centimetri, fara sa-i strice aspectul. Roaga pe cel ce iti vinde bradul sa ti-l pregateasca de asa natura incat baza sa se potriveasca perfect cu forma suportului tau, ca el sa poata sta drept si stabil acasa la tine.

2. Asigura-te ca iei acasa bradul curatat de scoarta in partea inferioara, pentru ca lemnul sa fie liber si curat pe o suprafata de maxim 20 centimetri.

3. Cand ajungi acasa, daca nu incepi imediat sa ornezi bradul in casa, pune-l neaparat intr-o galeata cu apa, astfel incat sa fie sub apa toata portiunea de jos, de pe care a fost inlaturata scoarta copacului.

4. Cand vine momentul sa duci bradul in casa pentru ornat, aseaza pe jos, acolo unde vei pune bradul, o bucata mai mare de plastic, care sa ajunga chiar si sub cele mai lungi crengi ale copacului.

5. Pune bradul intr-un suport special de brad care permite sa se puna apa la baza bradului.Fixeaza-l bine apoi umple acel rezervor cu apa si cu o jumatate de cana de zahar.

6. Va fi nevoie sa adaugi apa in fiecare zi in acel rezervor, uneori de doua ori pe zi, intrucat bradul absoarbe apa prin portiunea curatata de coaja a trunchiului.

7. Daca nu ai suport cu rezervor, insa ciotul bradului iese prin partea de jos a suportului, tot poti sa pui sub suport o oala sau vaza larga cu apa si zahar, in care sa ajunga trunchiul bradului.

Ingrijeste astfel bradul si bucura-te de privelistea lui si de mirosul sau proaspat pana la o luna de zile. Vei avea cu mult mai putine ace si crengute uscate cazute pe covor, iar cand va veni momentul sa scoti bradul din casa, vei putea inlatura ornamentele mult mai usor, fara sa te zgarii in crengile uscate. Vei avea de asemenea mult mai putina mizerie de strans dupa sarbatorile de Craciun si Anul Nou.

Tu ce fel de brad de sarbatori cumperi si de ce? Artificial, natural in ghiveci sau natural taiat.

articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (1)

09.11.2011, 09:08

natural taiat si de obicei brad argintiu

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D