Care este reteta pentru prajitura pe care Andra i-o face doar lui Maruta

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 22 Dec 2016, 15:06

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Andra a marturisit intr-un interviu de acum 4 ani ca dulciurile sale preferate sunt prajiturile de casa facute in Ardeal, ea fiind nascuta in Campia Turzii. 

Ea a mai spus ca reteta care-i iese cel mai bine si pe care o face doar pentru sotul ei, Maruta, este prajitura Durerea. Andra a invatat s-o faca de la mama ei.

Un alt detaliu inedit ar fi ca la prepararea acestei prajituri, Andra foloseste un ciocan de batut snitele, pentru zdrobirea zaharului si a nucilor.

Iata si reteta, asa cum a spus-o vedeta: 

 “10 albusuri se bat spuma cu 300 gr de zahar tos, 300 gr nuca prajita si macinata si 4 linguri rase de faina. Se coc 4 foi pe dosul tavii, bine unsa cu grasime (unt, ulei sau grasime).

Crema: 10 galbenusuri se amesteca pe aburi cu 300 g zahar, 2 linguri de faina si 100 ml lapte caldut, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit compozitia se amesteca cu 2 pachete de unt. Se pune crema intre foile de bezea si se unge si ultima foaie intr-un strat subtire.


sursa foto: prajituria.ro

Glazura: Se caramelizeaza 250 g de zahar in care se adauga 200 g de nuci bucati. Se intinde pe un dog (fund de lemn) si se zdrobeste cu un ciocan de batut snitele. Aceasta glazura se toarna peste ultima foaie pusa. Pofta buna!”

Cine stie, poate vreti s-o faceti si voi pentru masa de Craciun :)

Comentarii (1)

27.12.2016, 12:45

Super!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia