Ce mancam in weekend?

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 4 Noi 2011, 14:05

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza

Nu lasa zilele de weekend sa te domine prin sedentarism si mancare multa, multa, multa. Multi oameni fac aceasta greseala, de a manca mai sanatos si mai echilibrat in timpul saptamanii, apoi, in weekend, nu mai tin cont de nimic, sub scuza ca "eh, e weekend, nu murim daca mancam mai mult, de luni iar la regim". Gresit - o astfel de atitudine nu face decat ca efectele regimului sau dietei din timpul saptamanii sa fie aproape de zero. Inexistente.

Prin urmare, daca planuiesti sa mergi la un party, stai acasa, iesi intr-un bar sau mergi intr-un restaurant, iata ce ar trebui sa faci:

Daca planuiesti sa mergi la un party:

- atunci fii mai dur un pic cu tine din timpul saptamanii, fiindca sigur vei manca mai mult decat ai nevoie la petrecere;

- incepe ziua de sambata si cea de duminica mancand sanatos si proaspat, fara prajeli, pentru ca organismul tau sa suporte mai bine mesele de seara;

Daca planuiesti sa stai acasa:

- cantareste-te sambata dimineata, duminica dimineata, apoi si luni dimineata: cercetatorii au demonstrat ca persoanele care se cantaresc des au grija mai mare de greutatea lor;

- incearca sa nu mananci des, chiar daca tentatia e mare, fiind in confortul propriei case, la un pas frigider si de bucatarie ;

- nu manca in fata televizorului: privitul la TV duce la un consum mai ridicat de alimente;

Daca planuiesti sa iesi intr-un bar:

- pleaca deja mancat, dupa o masa plina de proteine; astfel vai fi mai putin tentat sa comanzi mancare tipica de bar/pub - una plina de grasimi si de prajeli;

- nu mixa bauturile, te vei umple de calorii in mod exponential: ramai la cea cu care ti-ai inceput seara;

- odihneste-te dupa ce revii acasa, de la bar: lipsa somnului iti modifica metabolismul;

Daca planuiesti sa mananci in oras:

- nu comanda tone de paine si cartofi gramada: incearca un preparat nou, interesant, pe care in mod cert nu l-ai face la tine acasa;

- bea in timpul mesei, nu inainte (desi cel mai recomandat e sa bei la final de masa): bautul inainte de masa iti slabeste rezistenta si te vei trezi mancand mai mult decat ti-ai dori.

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (4)

05.11.2011, 00:54

Foarte bun articolul

05.11.2011, 19:58

Interesant!

08.11.2011, 12:19

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24