Ce sa faci si de ce sa te feresti cand calatoresti in Asia

Postat de AndraG in Bucataras FoodPR pe 21 Mai 2015, 12:07

Articol pe placul a 0 bucatarasi
comenteaza

Ustensilele potrivite pentru fiecare fel de mancare și fiecare țara asiatica pot sa dea mari batai de cap celor neinitiati. Daca in Japonia betisoarele sunt folosite pentru majoritatea felurilor de mancare, in Thailanda este considerat de prost gust sa le folosești pentru altceva decat taitei. Thailandezii prefera sa isi manevreze mancarea in farfurie cu ajutorul furculitei si sa o manance cu lingura.

Si felul in care așezam betisoarele pe masa difera de la tara la tara. In Japonia, ele nu trebuie asezate in diagonala sau incrucisate, ci doar orizontal, cu varful spre partea dreapta. In schimb, in China trebuie sa fim atenți ca betisoarele sa nu fie indreptate spre altcineva de la masa.

Regulile difera in Asia și in privința zgomotelor de la masa. In Japonia, sorbitul este un semn de apreciere pentru bucatar, si cu cat e mai zgomotos, cu atat semnifica o multumire mai mare a celui care a mancat. In China, aprecierea pentru mancare se exprima in principal prin ragait si prin dezordinea lasata pe masa.

Mai mult decat alte alte popoare din Asia, filipinezii sunt mari amatori de karaoke. Daca vei calatori acolo, vei fi invitat sa canti si va trebui sa accepti, pentru ca un refuz ar fi privit ca un semn de impolitete. Iar localnicii apreciaza volumul mai mult decat calitatea interpretarii.

In Coreea este considerat foarte nepoliticos sa iti sufli nasul in timpul mesei, chiar daca iti curge din cauza condimentelor puternice din mancare. O alta impolitete acolo este sa mananci inaintea celei mai in varsta persoane de la masa. In China, o impolitete este sa intorci pestele de pe o parte pe cealalta in farfurie, pentru ca localnicii cred ca acest gest aduce ghinion.

 

 

Un gest considerat nepoliticos in Coreea este primirea unui pahar sau a unei farfurii cu o singura mana. Bunele maniere coreene recomanda folosirea ambelor maini, sau plasarea mainii stangi sub incheietura celei drepte, potrivit ghidului foodpanda.

 

foodpanda este prezenta si in Romania, fiind liderul platformelor online din tara si colaborand, in prezent, cu peste 450 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanta, Arad, Ploiesti, Oradea, Galati, Sibiu, Craiova si Buzau.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!