Cerealele integrale, un beneficiu pentru sanatate

Postat de Adinuta in Bucataras eFeminin pe 2 Noi 2011, 21:28

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Tot mai multe reclame ne ademenesc săa consumam cereale pentru ca ne fac mai energici, mai tonici si ne asigura o parte din necesarul de vitamine si minerale al organismului. Alege sortimentele de calitate insa!

Un studiu realizat timp de 10 ani de catre cercetatorii americani a ajuns la concluzia ca cerealele cu lapte au un efect benefic asupra sanatatii. Peste 2.400 de adolescenti au participat la acest studiu, iar starea lor de sanatate s-a imbunatatit. Studiul a scos in evidenta faptul ca  persoanele care iau in mod constant un mic dejun compus din cereale si lapte nu mai sunt atat de dornice sa manance dulciuri sau sa bea bauturi care contin zahar si/sau cofeina. Un alt efect benefic al consumului de cereale cu lapte la micul dejun este acela al cresterii dorintei de a face sport, explicatia fiind ca, prin continutul lor de fibre, acid folic si zinc, cerealele ne dau mai multa energie in comparatie cu un mic dejun plin de colesterol (oua, sunca, branzeturi grase). 

Consuma cereale integrale, fara zahar si alte adaosuri artificale

Pentru a profita de efectul benefic al consumului de cereale cu lapte, trebuie sa optam pentru cereale naturale, fara adaosuri artificiale, de tipul aditivilor alimentari, zaharului si  aromelor. Acestea dau un gust mai bun produsului, o forma mai atractiva, dar nu contribuie la starea de bine a organismului. Ideale de consumat sunt cerealele integrale simple sau sub forma de mixuri de cereale si fructe uscate (banane, stafide, alune). La acestea putem adauga putina miere de albine pentru a obtine un gust mai savuros.

Laptele folosit trebuie sa fie de calitate, cu un continut mediu de grasime. Consumand cereale si lapte de calitate cat mai des la micul dejun, putem fi siguri ca dam startul unei zile noi mai energici si mai plini de viata, iar pe termen lung vom fi mai sanatosi.

Procesarea cerealelor le scade calitatea nutritiva

Procesarea cerealelor, ca de altfel a celor mai multe dintre produsele de pe piata, este in detrimentul consumatorilor. In cazul cerealelelor, in urma procesarii ajungem sa consumam numai anumite parti din planta, care nu sunt neaparat si cele mai hranitoare. Stramosii nostri se hraneau cu cerealele intregi sau macinate, fara a pierde nimic din compozitia plantei. Astazi numaram pe degete sortimentele de cereale fara adaosuri artificiale, dar mai ales magazinele care le comercializeaza.

Sfat: Cautati sortimentele de cereale neprocesate in farmaciile naturiste sau in magazinele care au standuri dedicate cerealelor naturale sau bio (organice).

Articol in parteneriat cu euforia.tv

Comentarii (2)

Lau

Lau
03.11.2011, 08:06

03.11.2011, 10:17

foarte bun articolul
eu de anul aceasta am inceput sa consum cereale integrale cu fructe uscate la fiecare mic dejun, la inceput nu prea mi-au placut fiind obisnuita cu cele "aratoase", dar acum nu-mi mai pot imagina micul dejun fara ele

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!