Cum arata cel mai mare porc din Romania - are peste o jumatate de tona

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 5 Aug 2015, 11:01

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

Vasile Coraciuc a reusit sa faca senzatie pe internet dupa ce cumnatul sau a postat cateva poze cu cel mai de pret porc din orgada fermierului: Giorgio, un Mare Alb care la la un an si 4 luni avea 480 de kg. Acum, Giorgio are 3 ani si cantareste in jur de 550 de kg. 

Initial, s-a crezut ca pozele sunt trucate, dar s-a dovedit ca nu este deloc asa. 

Vasile Coraciuc are 44 de ani si creste porci si vaci de carne in localitatea suceveana Marginea. A lucrat 16 ani in Italia, intr-o ferma de suine, iar acum s-a intors acasa sa isi faca propria afacere cu animale.

"Asa cum si numele sugereaza, porcul Giorgio este italian. L-am adus de acolo pentru ca am ramas impresionat de greutatea care poate sa o atinga. L-am adus in România, i-am facut buletin de roman, dar i-am pastrat originea italiana", a povestit fermierul sucevean pentru agrointel.ro

Fermierul a mai declarat ca hrana porcului Giorgio nu se deosebeste cu nimic de hrana oricarui porc din ferma de la Marginea, dar il tine la dieta pentru ca Giorgio poate ajunge la 700 - 750 de kg, iar Vasile nu-si doreste acest lucru pentru ca pot aparea probleme cu oasele, riscand sa-l piarda.

"Meniul" zilnic al lui Giorgio este: cereale de grau, orz, secara, floarea-soarelui, ovaz, lucerna – toate macinate si administrate sub forma de fainuri. Insa, Giorgio nu bea deloc apa, ci zer.

Devenit vedeta, Vasile Coraciuc il tine pe Giorgio de prasila si nu-l va sacrifica. 

Sursa foto si articol: agrointel.ro

Comentarii (1)

05.08.2015, 11:06

Ce de sorici are )))

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04