Cum arata o omleta facuta din 15.000 de oua

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 5 Apr 2016, 14:08

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

In sud-vestul Frantei exista un obicei ca dupa Pasti sa se pregateasca o omleta imensa din care sa se infrupta 10.000 de oameni, totul gratis si nu pentru a incerca doborarea vreunui record.

Zeci de chefs din Fratia Giganticei Omlete de Pasti din Bessières se strang in fiecare an in orasul Bessières pentru a pregati o omleta din 15.000 de oua. 

 

Este o traditie ce a fost tinuta fara intrerupere timp de 43 de ani in prima zi de luni de dupa Pasti.

Se spune ca obiceiul se trage din legenda care sustine ca Napoleon, dupa ce a mancat o omleta in Bessières, a cerut ca fiecare dintre soldatii sai sa primeasca o astfel de omleta  in urmatoarea zi. 

 

Pentru pregatirea giganticei omlete se folosesc spatule imense cu care bucatarii amesteca ouale batute din tigaie de sute de litri instalata direct in buricul orasului.

Apoi, aceasta este servita cu paine si pe gratis oamenilor care iau parte la festivitate.

Sursa foto si articol: huffingtonpost.com

Comentarii (2)

05.04.2016, 14:54

05.04.2016, 15:01

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01