Cum confiezi coaja de lămâie

Postat de Lau in Tipsuri pe 29 Oct 2011, 21:42

Articol pe placul a 3 bucatarasi
comenteaza

Alege mai selectiv lămâile şi le poţi folosi cu totul, fără să mai arunci ceva. Urmează paşii de mai jos şi vezi ce poţi face cu cojile :

·           Înainte de a te apuca, asigură-te că lămâia pe care vrei să foloseşti este necerată. Spală lămâia şi decojeşte-o cu ajutorul unui decojitor de legume, astfel încât să obţii fâşii lungi şi late de coajă. Încearcă să eviţi partea albă a lămâii, pentru că este amară.

 

·          Taie coaja în fâşii subţiri, opăreşte-le, apoi scurge-le şi clăteşte-le cu apă rece.

·          Fierbe coaja de la un fruct într-o treime de ceaşcă de apă, împreună cu 1 lingură oţet de mere şi ¼ ceaşcă de zahăr tos, până se înmoaie.

·          Lasă la răcit, apoi toarnă siropul cu fâşiile de lămâie într-un borcan. Scurge coaja de lămâie înainte de a o folosi.

sursa: www.goodfood.ro

Comentarii (1)

30.01.2012, 14:03

Bune idei mai ai, mă mir că unele le descopăr aşa târziu.

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25