Cum sa ai mereu fructe proaspete pentru tarte delicioase, vidate cu ajutorul aparatului Food Saver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 16 Oct 2015, 13:00

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Rita Ilies sau Culinary Rainbow ne aduce noi ponturi interesante despre ce poti face cu un aparat de vidat dibace :)

Stiați că unele supermarketuri de la noi scad considerabil prețurile fructelor și legumelor la sfârșitul zilei? Eu profit de acest lucru din plin. 

Eram la cumpărături într-o seară când la raionul de fructe văd o doamnă care schimbă tăblițele de prețuri. Mă apropii și văd Pere Williams - 0,90 bani/kg. Desigur, am cumpărat vreo 3 kg, doar am ce face cu ele. Le videz cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver. Hmmm... ce bune tarte și prăjituri voi putea face la iarnă când perele vor fi scumpe... 

Din fericire Food Saver îmi oferă variate posibilități de a depozita și conserva alimentele într-un mod sigur pentru sănătate și ordonat.

Aparatul de vidat Food Saver vine în dotare cu diverse accesorii ce nu conțin BPA (Bisfenol A), un compus sintetic suspectat de anomalii congenitale, pubertate precoce și anumite tipuri de cancer.

De asemenea este foarte ușor de depozitat, design-ul său permițând depozitarea atât pe verticală, cât și pe orizontală. Rolele de vidare au loc în spațiul de depozitare din interiorul aparatului, tot acolo aflându-se si cutter-ului inclus. Dispune de o tavă de picurare detașabilă, foarte utilă pentru vidarea preparatelor umede.

Pungile sunt reutilizabile, de aceea când folosim rola este bine să tăiem o pungă mai mare, care să ne permită vidarea și sigilarea, atunci când urmează să depozităm în ea un alt produs.

Vidarea propriu-zisă se realizează extrem de simplu, deoarece aparatul videază și sigilează automat punga.

Pentru a vida perele am folosit pungi de mărime mai mare. Am spălat, am curățat și am așezat perele în pungă. Am fixat partea superioară a pungii în tava de picurare, apoi am închis aparatul apăsând partea superioară a acestuia până când banda verde a butoanelor laterale a devenit vizibilă.

Am conectat aparatul la sursa de curent, urmărind ledul verde pentru a mă asigura că este alimentat.

Am apăsat butonul central. Din acel moment indicatorul de progresie poziționat pe capacul aparatului semnalizează prin ledurile verzi etapele procesului de vidare. Finalizarea procesului de vidare este semnalata printr-un led roșu.

Începe procesul de sigilare a pungii, al cărui final este indicat de un singur led verde. Am deschis aparatul apăsând butoanele laterale. Am scos punga și am trecut la sigilarea celei de-a doua.

Perele mele arată minunat, nu sunt oxidate și sunt numai bune pentru a fi folosite la un desert delicios de iarnă.

Acestea fiind spune, vă las să trageți cu ochiul și la restul accesoriilor de pe site-ul Food Saver Romania.

O campanie Bucataraș.ro și FoodSaver Romania.

 

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55