Cum sa ai visine „bete” pentru prajiturile de iarna, pastrate cu ajutorul aparatului Food Saver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 16 Oct 2015, 12:48

Articol pe placul a 14 bucatarasi
comenteaza

Culinary Rainbow adica Rita Ilies, bloger culinar si bucataras indragit, s-a alatura campaniei FoodSaver "Stop risipei alimentare". Iata experientele Ritei cu aparatul de vidat FoodSaver:

Știu că sună amuzant titlul acestui articol, însă chiar asta am vidat. :)

Vișinata este o băutură populară la noi și toată lumea o apreciază, mai puțin eu. Dar, mă rog, asta e o altă poveste.

Cele care contează pentru mine sunt vișinele care rămân după ce băutura e numai bună de servit. Rămân multe și nici nu știți cât sunt de bune în prăjituri sau chiar la sosuri și supe cremă de fructe. La fierbere, alcoolul se evaporă, deci nu trebuie să vă faceți griji. :)

Anul acesta am aruncat vreo două pungi cu vișine puse anul trecut la congelator. Motivul e lesne de înțeles; în primul rând alcoolul cu care sunt îmbibate nu le dă voie să înghețe decât pe jumătate. Au prins un oarecare gust și am fost nevoită să le arunc.

Acum sunt convinsă că Food Saver mă va ajuta ca vișinele conservate de această dată să rămână la fel de bune și proaspete de până la 5 ori mai mult timp.

Aparatul de vidat FoodSaver vine în dotare cu diverse accesorii, dar ce este și mai important e faptul că nici caserolele și nici pungile nu conțin BPA ( Bisfenol A ), un compus sintetic suspectat de anomalii congenitale, pubertate precoce și anumite tipuri de cancer.

Din punct de vedere al depozitării, Food Saver ocupă extrem de puțin spațiu datorită faptului că este conceput cu un loc special pentru rola de pungi. De asemenea, după închidere, aparatul poate fi depozitat atât pe orizontală, cât și pe verticală, astfel că încape în locuri foarte înguste.

Procesul de vidare este simplu și curat. Am stors pe cât posibil vișinele și le-am cântărit, după care le-am așezat în pungă. Am pus punga pe blatul de bucătărie și am aranjat puțin vișinele, să se așeze uniform în pungă. Acest lucru ne ajută să obținem o vidare perfectă și să ocupăm cât mai puțin spațiu în congelator.

Am așezat partea superioară a pungii în tava de picurare a lichidelor, aflată în interiorul aparatului.

Am închis aparatul, apăsând apoi butoanele laterale de două ori, până când am observat banda verde.

Am apăsat butonul central pentru a iniția vidarea. Am urmărit ledurile verzi pentru a ști în ce fază se află procesul. Când s-a aprins și ledul roșu, înseamnă că vidarea s-a efectuat cu succes, iar sigilarea automată a pungii este gata să înceapă.

Durează doar câteva secunde, după care se aprinde ledul verde, ceea ce înseamnă că vidarea și sigilarea s-au efectuat cu succes. Iar în tava de picurare detașabilă am găsit, desigur, vișinată. :)

Am scos tava, am spălat-o, iar când s-a uscat, am așezat-o la locul ei. Tava de picurare este lavabilă și în mașina de spălat vase.

Abia aștept să pregătesc ceva bun din vișinele acestea.

În următorul articol am să vă vorbesc despre carnea proaspătă vidată. Am tăiat câțiva pui de țară care merită să fie congelați în deplină siguranță. :)

 

 

 

Comentarii (3)

16.10.2015, 14:02

numai Rita putea sa puna din astea ))))))

16.10.2015, 22:42

Păi dacă-s bete, măi Lăurica!

17.10.2015, 09:30

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04