Cum sa faci pizza la grill

Postat de Adinuta in Tehnici pe 8 Noi 2011, 08:50

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cum sa faci pizza la grill

O noua tendinta in prepararea pizzei a inceput sa se manifeste pe plan mondial: pizza pe grill, si nu la cuptor, de casa sau de curte. Care sunt insa diferentele de gatire intre modul traditional si cel care face furori acum?

 Totusi, de ce pizza pe grill? Simplu:

1. e mai gustoasa;
2. vei fi considerat erou de catre amici dupa ce cei prepara asa ceva.

Probabil ti s-a intamplat sa faci o petrecere cu mai multi oameni, in jurul gratarului, si, inevitabil, sa auzi pe cineva fie ca nu mananca mici, fie ca nu se atinge de carne de porc - si asa mai departe. Pizza insa e putin refuzata - e atat de versatila si de iubita incat orice petrecere are succes cu acest preparat.

Bun, la treaba, mai putine cuvinte. Apuca-te sa faci coca (blatul), asa cum te pricepi tu cel mai bine. Nu, nu cumpara blat gata facut din magazine, pur si simplu iti bati joc de ideea de pizza la gratar daca vei proceda astfel.

Incalzeste bine gratarul, fie pe gaz, fie pe carbuni. Asteapta pana cand se formeaza un jar puternic (in cazul carbunilor&lemnelor), sau ai grija ca flacara sa nu fie puternica (in cazul grillului pe gaz). Pune o tava subtire sau blat de aluminiu deasupra grilului, ca sa se incinga bine de tot. Daca grilajul este insa des, nu e nevoie sa pui deasupra tava metalica. Totul e sa ai grija ca blatul pus sa nu alunece (sa nu se prelinga) printre barele grillului.

Acum: intinde blatul de pizza in forma dorita de tine - rotund, dreptughiular, patrat, cum iti place tie. Atat, doar blatul, fara nici un alt ingredient, nici macar sosul tomat. Ai gata alaturi, in vase separate, ingredientele pe care le doresti la pizza ta (toppingurile).

Pune blatul la facut, pe grillul incins, pentru doua minute, doua si jumatate maxim (fii atent la durata, temperatura e foarte mare, chiar dubla decat la cu cuptor de aragaz de apartament ). Incearca sa o misti des, sa nu o lasi intr-un singur loc, pentru a nu aparea parti arse pe ea.

Dupa aceste doua minute, intoarce blatul pe dos, cu partea deja facuta in sus. Adauga acum topingurile tale (sosul tomat, mozzarella, si ce mai vrei tu). Lasa inca doua minute, doua minute si jumatate pizza pe grill. In mod normal, dupa acest interval de timp, gratie temperaturii foarte ridicate, pizza ta ar trebui sa fie gata.

Sfaturi utile:

a) daca folosesti alt tip de branza/cascaval in loc de mozzarella, atunci ai grija ca aceasta sa fie data prin razatoare, si nu bucati;

b) - daca folosesti ingrediente care se fac mai greu (ciuperci sau ardei, de exemplu) e bine sa le ai gatite un pic inainte.

Pofta buna!

Articol in parteneriat cu euforia.tv
 

Comentarii (4)

08.11.2011, 12:31

interesant nu am incercat pizza pe grill pana acum dar niciodata nu e prea tarziu

08.11.2011, 16:07

13.11.2011, 19:06

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!