Detoxifiere dupa Paste

Postat de SanatateAcasa in Bucataras eFeminin pe 10 Apr 2012, 19:40

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Detoxifiere dupa Paste

Fructe si legume din abundenta

Consumati multe fructe si legume proaspete. In starea asta, fructele si legumele sunt cele mai recomandate, deoarece contin multi nutrienti. In plus, fara a le gati, le mentineti si nivelul de apa din compozitie, care va ajuta la detoxifierea sangelui, il curata de toxine, ajuta ficatul sa il curete mai usor, hidrateaza organismul, echilibrand balanta de fluide.

Apa pastreaza elasticitatea pielii, parul, pielea vor arata mult mai bine in urma acestei diete de detoxifiere.

Fibrele din fructe si legume ajuta digestia in urma marelui ospat ce a periclitat-o un pic. Regleaza tranzitul si va va ajuta sa controlati mai usor senzatia de foame, fara a manca pana la refuz.

Vegetale, salate

Consumati multe salate, vegetale cufrunzeverzi. Au multi antioxidanti, apa, minerale importante, mai ales primavara. Alegeti: broccoli, spanac, urzici, loboda, stevie, rucola, salata verde, salata creata etc.

Gati-le intr-o maniera corecta, cat mai putin la temperaturi mari, veti vedea cum nutrientii din ele lucreaza in organismul vostru. Se vor mobiliza sa spele toate toxinele acumulate de pe urma excesului culinar de dulciuri, grasimi si bauturi.

De asemenea, o sursa buna de vitamine, minerale si antioxidanti sunt mirodeniile pe care le adaugam la mancare, ori le folosim pentru decor. Consumati deci: marar, patrunjel proaspat, busuioc, menta, salvie, rozmarin.

Le puteti adauga in salata, de exemplu, puteti pregati salata de rosii proaspete, cu busuioc, sare si piper.

Din marar puteti pregati tot felul de sosuri racoritoare si remineralizante. Patrunjelul il puteti adauga in supe, salate, dar, proaspat.

Multe lichide

O alta metoda de a scapa de toxine o reprezinta consumul de lichide. Alegeti doar: apa minerala, apa plata, ceaiuri naturale si nicidecum sucuri dulci, carbogazoase.

De asemenea, evitati pentru o perioada sa serviti din preparatele ramase pentru Paste. Adoptati o alimentatie sanatoasa. Nu consumati zahar, sare in exces ( folositi in schimb mirodenii, ierburi proaspete), cafea, semipreparate, produse de tip fast-food, conserve etc.

 

sursa foto:http://www.sxc.hu/

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04