Ghici ghicitoarea mea?

Postat de portiadelumina in Cu de toate pe 8 Feb 2013 | 2482 vizualizari

Comentarii (53)

08.02.2013, 09:28

padre, io zic..că cel mai important este bucataras.ro.

08.02.2013, 09:31

faci ce faci si iar aduci vorba de Gusti

08.02.2013, 09:32

Pentru cook&smile, fără discuţie Gaby Pentru restul, mai avem de gândit şi de muncit

08.02.2013, 09:32

Multumesc Parinte! Sunt convinsa ca vor mai fi probleme...de fapt , sincera sa fiu ele nu se termina niciodata, dar unele sunt mai mari, altele mai mici si le trecem cu rabdare, lupta si credinta! As vrea sa mai subliniez ceva...parintii (mai ales mama) sunt cei care formeaza un copil pt viata si educatia mai ales cea religioasa, sa spun asa, este foarte importanta! Eu le datorez multe mamaei si bunicii mele si ma rog mereu pt ele ca pt binefacatorii mei! Offf, cat mai vb. ...! Ma iertati!

08.02.2013, 09:34

Păi Miha, pe Gusti îl cheamă şi ".ro"

08.02.2013, 09:35

Lasă Ana, că vorbeşti frumos, mai ales că vorbeşti de persoane dragi sufletului tău.

08.02.2013, 09:35

gaby ...

08.02.2013, 09:48

Buna dimineata
Din cate vad,cam incerci sa ne tragi de limba.
Raspunsul nu ar trebui sa fie greu si totusi daca se vrea sincer,nu-i chiar atat de simplu.
Asa cum ai precizat,intotdeauna au existat perioade cand ne concentram pe anumite probleme,gandind ca acelea ne vor da satisfactia asteptata,ne vor face sa ne simtim oarecum impliniti.
Sincer,cred ca e doar o iluzie,cel putin in ce ma priveste.
Mai mereu a fost nevoie sa fac ceea ce a fost nevoie si prea putin ceea ce aveam nevoie.
Asta poate fi motivul pentru care la un moment dat obosim si nu ne mai pasa,ori nu mai vedem adevaratele prioritati.
"Înainte cădeai fără să te doară, fără să-ţi rupi nimic. Apoi te loveai şi chiar dacă te durea nu spuneai, apoi de doare fără se te loveşti şi te rupi fără să faci nimic."
Foarte adevarat.Exact partea asta de la urma este semnalul ca ai ajuns la saturatie si parca.....nici nu mai conteaza.
Iei lucrurile asa cum vin,le accepti pentru ca te razvratesti degeaba.
Nu lua in seama prea mult spusele mele,ca nu's in toane prea bune.

08.02.2013, 09:55

Parinte ,buna dimineata !!!
;Ce este mai important in viata ? ;
Daca citim la [Matei.6 ;33] ,ceeia ce ne zice Mantuitorul ,iar la [IOAN .16 ;33],Unde ne spune...;Indrazni-ti ...Eu am biruit lumea ;...cred ca santem aproape de raspunsul la intrebarea dumneavoastra.
Vreme este pentru toate in viata unui om, in copilarie [cele ale copilariei], in adolescenta ,la fel , preocuparile specifice varstei adolescentine,...vine maturitatea si atunci ar trebui sa cerem de la Dumnezeu intelepciunea ,pentru a vedea prioritatile vietii in mod corect . ;Toate ne sunt ingaduite dar nu toate ne sunt de folos ;...spune scriptura.
De cele mai multe ori santem treziti la realitate prin necazuri [cazul meu ],suferinta si lipsurile ,ne fac sa ne apropiem de Dumnezeu cu adevarat...cand nici medicii , nici parintii ,nici prietenii ,nu te pot ajuta ...ramane unica speranta,Dumnezeu.
;Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, Voi intra la el ,Voi cina cu el si el cu Mine;[Apocalipsa -3;20]
Multa lume crede ca ai luat-o razna ,ca esti un om ciudat ,dar ce ne da noua lumea ,lumea nu stie ce simti tu in suflet ,cata pace si liniste primesti de la Dumnezeu apropiindu-te de El .Asta nu inseamna ca nu mai cazi ,dar sa ai puterea sa te ridici ...[De cate ori vei cadea ,ridica-te si vei fi viu...]spune scriptura.
Eu cam asa vad lucrurile Parinte,apropiindu-ne de Dumnezeu ,cu pasi mici si cu inima deschisa ,El , nu o sa ramana dator ,nu are pe nimeni de pierdut.
Nimic din ce avem si ce suntem pe acest pamant , nu ni se datoreaza noua , toate de la Dumnezeu le avem, sa fim convinsi de asta.Daca avem vedere ,inteligenta ,putere de munca ,toate le datoram Lui ,nimic nu este intamplator pe lumea aceasta si in viata noastra ,toate sunt cu un scop,eu asa cred.
Frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii ,spune o povata ortodoxa .

08.02.2013, 10:07

Să trag de limbă Dia Nicidecum, dar îmi place să ştiu părerile oamenilor în general şi ale prietenilor în special cu privire la lucrurile care ar trebui să ne dea sens vieţii. Nu zic de toane nimic, că fiecare din noi trecem la un moment dat prin aşa ceva, cu perioade mai accentuate sau mai line. Vreau însă să te contrazic la partea cu saturaţia. Există o pildă cu pietrele băcate într-un borcan, nu scriu aici că ar trebui să mă lungesc prea mult.
Dacă vrei, gastronomic zic, eu ştiu că de exemplu peste şuncă, indiferent câtă sare pui, ea îşi ia cât are nevoie, restul rămânând deasupra.
Noi oamenii avem o capacitate extraordinară de a înmagazina în noi aceste "săruri amare" ce deseori ridică saturaţia la cote mari. Numai că tot noi avem şi la fel de marea capacitate de a neutraliza aceste săruri cu alte acţiuni care scad saturaţia.
Şi închei prin a spune că nu e corect să zicem "parcă nu mai contează", pentru că orice clipă a vieţii, cu indiferent ce energie ori stare e încărcată contează, atât pentru noi înşine, cât şi pentru cei care au nevoie de noi ori ne apreciază. Ba chiar şi pentru cei ce nu ne apreciază.
Zi minunată să ai

08.02.2013, 10:11

intelept si adevarat

08.02.2013, 10:13

Înţeleptul Solomon în pildelele lui spune Delia că "frica de Dumnezeu este începutul înţelepciunii". Altfel eu ştiu bine ce spui tu frumos în comentariu. Numai că e o problemă, nu la mine, ci la cei care nu-s pe aceeaşi lungime de undă cu noi. Pentru că vezi, dacă pe unii suferinţele şi necazurile îi apropie de cele spirituale, de Dumnezeu, pe alţii, aceleşi probleme îi îndepărtează, mai mult îi răceşte şi-i aruncă în deznădejde, în cârtire. Echilibrul în viaţă este cel mai greu lucru de întreţinut, că nu e vorba doar de cel fizic ci şi de cel sufletesc coroborat cu cel al minţii.
Înţelept şi fericit este cel ce ştie să-şi lucreze clipele vieţii ţesând pe cele bune cu cele rele în aşa fel încât să nu sufere de intemperiile întâlnite niciodată.
Zi bună să ai

08.02.2013, 10:14

Mulţumesc frumos MamaieElena

08.02.2013, 10:15

Bună dimineața! Ca să răspund la întrebarea de astăzi, eu îmi trăiesc viața prin iubire: iubirea față de natură, față de oameni, față de muncă, de societate, de învățare și de tot ce mă înconjoară. Sunt centrul universului meu și îmi place să-l umplu cu iubire. Dar uneori găsești ceva atât de minunat încât gravitezi tu în universul acestuia, oricare ar fi el. Atunci renunți la "EU", "MIE", "AL MEU" şi devii cu adevărat fericit. Şi poate mulţi vor spune că am această filosofie pentru că sunt tânără şi poate îndrăgostită, însă mi-am format această filosofie de atât de mult timp încât nu se pune această problemă. Alergăm după bani, după iubirea cuiva, după sănătate și atunci când ne formăm un scop din unul dintre acestea, le neglijăm pe celelalte, însă echilibrul este greu de găsit dacă nu privim mai întâi în noi. Iar la final, așa cum spune și Buddha, "problema este că noi credem că avem timp". Aceasta este o părere personală şi subiectivă pe care nu încerc să o impun!

08.02.2013, 10:20

Victor,glumeam cu trasu' de limba
Cred ca trebuie sa iau o pauza,sa stau la "macerat" pentru a percepe mai bine "starea de bine"

08.02.2013, 10:28

Spuneam mai sus într-un comentariu Adriana despre greutatea păstrării echilibrului în viaţă. Omul este un microcosmos, o părticică dintr-un puzzle infinit care în micimea lui desăvârşeşte puzzle-ul. Fiecare om în parte poartă cu sine o parte din timpul ce se scurge într-o constanţă rece, trecând la rândul său prin timp cu variaţii căldură ce fac să vibreze marginile cosmosului.
Apreciez foarte mult faptul că-ţi ghidezi şi-ţi trăieşti viaţa prin iubire. La vârsta ta, într-adevăr, e momentul în care odată luată această opţiune şi păstrată curată, să ai şansa de a trăi o viaţă minunată alături de cel/cei/cele pe care le iubeşti, după forma şi importanţa lor.
Zi minunată să ai

08.02.2013, 10:29

Parinte, eu nu stiu de gandesc bine sau nu, dar asta am in suflet. Sufletul este cel mai important, felul cum traim sau cum ar trebui sa traim. Nimic nu ne apartine, asa ca putem lupta pentru bani, pentru sanatate, pt lucruri avute...toate pot fi spulberate si atunci ne intoarcem fata catre Dumnezeu si fie ii cerem socoteala, fie il rugam sa ne ajute. Dar sufletul, ne-a fost dat in pastrare, sa il calauzim corect prin lumea asta din ce in ce mai rea. Toate au plata si rasplata si in viata asta si in cea de apoi. dar mai bine incerc sa lupt acum sa schimb ce e rau si sa obtin iertarea, decat sa plang atunci si sa nu mai pot face nimic. Este adevarat: primeaza sanatatea si cea a sufletului si cea fizica. apoi intelegerea si unitatea. apoi vin banii astia nenorociti fara de care uneori nu prea reusim sa stam drepti. dar se stie si banul ce este insa asa cum dam si asa cum traim,asa primim si asa vom fi rasplatiti. si pana la urma aici ajungem. Cam asa, eu ma rog sa ne dea bunul Dumnezeu sanatate, pace si intelegere,si mai ales puterea sa ne schimbam in bine in fiecare zi si sa putem renunta la ce e rau in interior si in afara

08.02.2013, 10:30

O pauză scurtă Dia, că cine ştie să pună ingredientele necesare, "macerarea" se face repede.

08.02.2013, 10:31

Ce articol frumos! Citind-ul mi s-a inseninat ziua, si ma face sa ma gandesc la toate lucrurile frumoase pe care viata ni le ofera, iar noi nu le vedem, sau nu vrem sa le vedem!

08.02.2013, 10:32

Eu nu cred ca exista o reteta universala .Nici macar nu sunt obligatorii toate ingredientele .Credeti ca Brancusi nu a ales in cunostinta de cauza celibatul cu toate partile sale negative ?Credeti ca nu sunt miliardari care si-au castigat banii datorita calitatilor lor si nu defectelor lumii care ar putea sa stea la umbra dar renunta la lucruri pe care le are orice muritor de rand pentru a-si implini destinul sau pentru ca fac ceea ce le place fara sa se planga de putinele clipe petrecute cu familia sau de faptul ca nu au mai fost intr-un concediu adevarat de multa vreme ? Credeti ca savantii cu mintea ca o raza de lumina , ce strapunge intunericul ignorantei , nu ar putea avea parte si de alte lucruri , nu numai de zile si nopti petrecute in laborator ? Toti spunem "eu n-as putea trai asa !" cand judecam alegerile pe care le fac cei din jurul nostru .Cei compatimiti de noi , plang de grija noastra ...De fapt , fiecare isi poarta crucea pe care si-a ales-o , in mod constient sau nu . O zi buna !

08.02.2013, 10:32

Nu stiu.In momentul de fata gandesc doar ca se cere un timp mai indelungat.

08.02.2013, 10:35

Ai gândit şi simţit bine Laura. Vezi tu, acum eşti în situaţia de a mai purta un suflet de copil în pântecele tău, şi ai mai trecut prin această stare. Cred că te-ai gândit, măcar oadată, ce responsabilitate este să dai viaţă, să întreţii viaţa, toate prin iubire şi purtare de grijă atât pentru trup cât mai ales pentru suflet. Şi mă gândesc apoi la Dumnezeu, care e adevărat, poate orice, dar nu obligă. Şi deşi ne-a oferit posibilitatea ca prin dragoste să putem da viaţă şi noi, oamenii, să o întreţinem, deşi ne-a dat libertatea de acţiune şi elegere, cred că se întristează când vede deseori alegerile greşite ale oamenilor, care alegeri, de cele mai multe ori produc suferinţă. Numai că nu intervine, lăsându-ne pe noi să vedem ce e mai important în viaţă.
Zi minunată să ai.

08.02.2013, 10:35

Mulţumesc frumos pentru apreciere Elena. Să-ţi fie ziua după gândul bun

08.02.2013, 10:41

Nu Costel, nu există o reţetă univesală, aşa este. Aici este de fapt partea frumoasă a lucrurilor, că poate exista diversitate şi că deşi suntem asemănători ca oameni, că deşi ne desfăşurăm activităţile într-un areal în care luăm contact cu ceilaţi asemenea nouă, putem face viaţa frumoasă prin liberile noastre alegeri fără a produce deranj în jur.
Biblic vorbind, darurile sunt împărţite, nu toţi pot fi profesori, doctori, agricultori, mecanici, contabili... .Fiecare are darul său, unul pe care şi-l exercită alături de cei ce-i seamănă, de cei cu care trăieşte dar independent totuşi de cele pe care ei le fac. Zi bună să ai şi tu!

08.02.2013, 20:02

foarte frumos si cu folos acest aricol, chiar este bine sa ne reamintim ca Dumnezeu este in toate si in tot ce ne inconjoara, cred ca lumea aceasta ar deveni mult mai buna daca ar cere ajutorul lui Dumnezeu si cand este bine si nu doar la greu.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola