Gustul unei cepe este afectat de felul in care este taiata

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 10 Noi 2016, 16:47

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza

Taiatul cepei poate fi o misiune destul de lacrimogena, pentru ca ceapa contine compusi volatili pe baza de sulf, care irita ochii si nasul atunci cand sunt eliberati. 

De asemenea, acestia sunt si cei care-i dau gustul mai picant sau mai putin picant, in functie de cantitatea care este eliberata atunci cand ceapa este taiata.  

Asadar, felul in care taiem ceapa are un rol foarte important, care-i afecteaza gustul.

De exemplu, atunci cand taiem ceapa de la un capat la altul (pe lungime), intensitatea gustului si a mirosului va fi una moderata, pentru ca sunt eliberati mai putini compusi sulfurosi.

 

Cand o taiem de la jumatate (rondele), se elibereaza mult mai multi compusi sulfurosi, iar ceapa va deveni mai piscatoare si te va face sa plangi mai tare. 

Deci, cand acum stiti cum trebuie sa taiati ceapa atunci cand vreti sa fie mai putin sau mai mult piscatoare. 

Comentarii (3)

10.11.2016, 18:17

Ador ceapa!

10.11.2016, 21:11

20.11.2016, 21:41

Oricum ar fi de plans tot plangem cand o taiem

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia