Laptele de soia reduce colesterolul rau

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 15 Feb 2012, 14:44

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Contine foarte putine grasimi saturate

Spre deosebire de laptele de vaca care este bogat in grasimi saturate, adica grasimi ce favorizeaza declansarea bolilor de inima, prin depunerea de grasimi pe peretii vaselor de sange, laptele din soia prezinta foarte putine grasimi saturate, Prezenta a foarte putine grasimi saturate favorizeaza scaderea nivelului de colesterol nociv din organism, respectiv a LDL-ulului.

Pentru ca are capacitatea de reducere semnificativa a nivelul de colesterol nociv, laptele de soia previne astfel bolile de inima, factorul de deces numarul 1 din lume.

Nu da alergii

Se stie ca 75 de procente din populatia globului prezinta intoleranta la lactoza, o forma de alergie la alimente cauzata de zaharul din lapte, lactoza. Laptele din soia nu da alergii, iar numarul persoanele care consuma lapte de soia si nu au intoleranta la lactoza este ridicat. Astfel, laptele de soia reprezinta alegerea inteleapta pentru toti aceia care nu se pot bucura de gustul fin, dulce al unui pahar cu lapte de vaca. Alegerea o constituie laptele de soia, si merge chiar si in post. Caci laptele din soia contine numai proteine vegetale, nu animale.

Chiar si in dieta

Pentru ca nu are grasimi saturate, nu asa de multe ca laptele de vaca, laptele de soia nu ingrasa putand fi inclus in diete de slabire sau de mentinere in forma, intrucat proteinele, adica lactatele sarace in grasimi, favorizeaza scaderea in greutate si mentinerea acesteia pe termen lung.

Bogat in isoflavonoizi

Spre deosebire de laptele de vaca, care nu contine isoflavonoizi, laptele zeilor sau laptele din soia, contine. Totusi, ce sunt isoflavonoizii? Acestia reprezinta antioxidanti importanti, care intaresc sistemul imunitar si scad riscul de a dezvolta cancer. In cazul laptele din soia, cancer de prostata si de san.

Pe langa toate acestea, laptele de soia reduce si simptomele de osteoporoza, nu contine hormoni si nu favorizeaza dependenta de insulina.

Cu alte cuvinte, laptele de soia este benefic pentru organism, scade riscul unor boli grave, insa nu poate fi catalogat inlocuitorul pe termen lung a laptelui de vaca.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola