Mancarea viitorului - 4 insecte pe care o sa le consumam in viitor

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 1 Sep 2015, 11:24

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza

Pe masura ce numarul populatiei de pe aceasta planeta se apropie de 8 miliarde de oameni, pe viitor va fi din ce in ce mai greu sa se gaseasca mancare pentru a hrani toate aceste guri.

Mai multi experti din acest domeniu spun ca oamenii vor fi obligati sa-si schimbe dieta si sa includa in aceasta insecte, care sunt usor de crescut si la fel de bogate in proteine ca si carnea de vita. 

Asa ca, fie ca vrem sau nu, mancarea viitorului va fi compusa din insecte, iar la fraze precum: "Ospatar, e o musca in supa?", se va raspunde cu: "Ma scuzati, ma duc sa va mai aduc cateva.

Iata care vor fi 4 dintre insectele pe care le vom putea include in dieta noastra si care deja se consuma in alte parti ale lumii: 

1. Termite

In America de Sud si Africa aceste insecte se consuma deja, fiind foarte bogate in proteine.

Termitele sunt compuse din proteine in proportie de 38%, dar exista si o specie din Venezuela care are un procent si mai ridicat: 64% proteine. De asemenea, termitele sunt o sursa excelenta de fier, calciu si acizi grasi esentiali.

Termitele se pot pregati in urmatoarele feluri: prajite in ulei, uscate la soare, afumate sau fierte in frunze de banane.

2. Lacuste

Lacustele sunt destul de raspandite in dietele mexicanilor. Acestia le prajesc in ulei si le condimenteaza cu usturoi, zeama de lime si sare.

Lacustele sunt 70% proteine si s-a inventat deja o faina din aceste insecte, care functioneaza ca un supliment alimentar pentru cei care au o dieta saraca in proteine.

3. Plosnite de copac

Plosnitele sunt niste gandaci cu un miros respingator, insa acest lucru nu-i impiedica pe cei din Asia, America de Sud si Africa sa le consume pentru beneficiile pe care le aduc: multe proteine, fier, potasiu si fosfor.

Pentru a scapa de mirosul urat, plosnitelor li se rupe mai intai capul, atunci cand sunt consumate crude. Dar, de cele mai multe ori sunt lasate la inmuiat in apa si abia apoi sunt mancate. Mirosul neplacut ramane in apa, iar acea apa este aruncata peste plante pentru a tine daunatorii departe. 

4. Larvele de carabus 

Larvele de carabus sunt printre putinele insecte care sunt consumate in bucataria occidentala. Exista deja astfel de culturi in Olanda, iar "recoltele" sunt destinate atat consumului uman, cat si celui animal.

Este destul de greu sa gasesti o sursa de mancare care sa aiba acelasi continut uimitor ca cel pe care-l au larvele de carabus, bogate in cupru, sodiu, potasiu, fier, zinc si seleniu. Iar in ceea ce priveste continutul de proteine, acesta este similar cu cel din carnea de vita.

Sursa articol: livescience.com
Sursa foto: blog.etsy.com

Comentarii (1)

01.09.2015, 11:47

Au grijă cercetătorii farmaceutici să nu ne înmulțim prea mult!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola