Pastrarea diverselor alimente la frigider cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver

Postat de Bucataras in Stop risipei alimentare pe 15 Oct 2015, 14:55

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Timea, care ne incanta de fiecare data cu retetele de pe blogul sau culinar Ce a mai gatit Timea, vine acum la noi cu noi sfaturi practice despre pastrarea alimentelor cu ajutorul aparatului de vidat FoodSaver:

Va spuneam ca am placerea de a detine un nou aparat care este de mare ajutor in bucatarie  si anume aparatul de vidat FoodSaver. Un mod practic de a reduce risipa alimentelor, avand in vedere ca de multe ori se intampla sa aruncam  alimentele din frigider a caror ambalaj a fost desfacut, dar nu s-a consumat tot.

Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor depozitate in congelator, frigider, camara sau dulap. Unul dintre principalele avantajele ale folosirii aparatului FoodSaver este ca prospetimea alimentelor se pastreaza de pana la 5 ori mai mult fata de metodele traditionale de conservare.

Continui sa va prezint la ce ne mai poate folosi aparatul de vidat FoodSaver, un ajutor de nadejde in reducerea risipei alimentelor.

Cu siguranta si voua vi se intampla sa cumparati mezeluri, cascaval sau alte alimente perisabile pe care daca nu le consumati in 2-3 zile de cand le-ati desfacut ambalajul original,  ajung la cosul de gunoi.

Pentru a nu mai face risipa de mancare, ne ajuta aparatul FoodSaver pentru ca putem vida alimentele si pastra pana dorim sa le consumam din nou. 

Si acum sa vedem cat este de usor sa videzi cu FoodSaver.

Taiem din rola marimea dorita de punga in functie de  alimentele pe care dorim sa le videm. Puteti vedea in poze interiorul aparatului, lacasul unde se aseaza rola si modul in care taiem marimea dorita de punga cu ajutorul cutter-ului. 

Lipim punga mai intai la unul dintre capete asezand capatul pe zona de lipire (chiar in marginea aparatului),  apasam capacul cu putere pana cand cele doua urechiuse verzi din laterale ies afara si apasam butonul care indica sigilarea. 

Asezam feliile de cascaval/salam in punga,  introducem capatul pungii in aparat, in zona de picurare (o tavita mica ingusta de culoare verde), inchidem capacul apasand cu putere pe margini, pana cand ies urechiusele verzi in laterale,  apoi apasam butonul de start, moment in care aparatul videaza si sigileaza alimentele in mod automat, rapid si igienic.

Pungile din dotarea aparatului au si o zona de etichetare unde putem sa scriem data si ce anume contine punga.

Putem  vida orice alt aliment pe care dorim sa il tinem cateva zile in frigider. 

Aparatul  FoodSaver are un  design compact si elegant care permite depozitarea pe verticala, economisind astfel spatiu de stocare.

Mai multe despre aparatul de vidat FoodSaver puteti vedea aici pe site-ul FoodSaver Romania

Comentarii (1)

15.10.2015, 18:38

Daaaaaaaaaaa

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12