Postul, o perioada de curatare a organismului - Sfaturi despre nutritie oferite de Doamna Dr. Mihaela Gologan

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 24 Noi 2015, 12:16

Articol pe placul a 13 bucatarasi
comenteaza

Doamna Dr. Mihaela Gologan este medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice, in cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

Doamna doctor ne va oferi periodic sfaturi de nutritie, de urmat pentru a duce o viata cat mai sanatoasa.

Astazi ne va vorbi despre beneficiile alimentatiei de post si despre efectele asupra sanatatii.

Pentru cei care aleg in aceasta perioada alimentele vegetale, felicitari! Consumul de legume, fructe si cereale integrale este benefic atat pentru corp cat si pentru suflet. Dieta de post este una energizanta, bogata in fibre si antioxidanti!

De unde vin proteinele? In primul rand din leguminoase: mazare, fasole boabe diferit colorate, linte, naut. Aceste proteine sunt deficitare in aminoacidul metionina, de aceea, sunt de consumat langa cereale: humus pe lipie, supa de linte cu crutoane.

Vorbind de cereale, vegetarienii apreciaza quinoa, care aduce si proteine de buna calitate. Pentru mese consistente sunt de adaugat orez brun, paste integrale, cartofi copti.

De unde vin grasimile? Grasimile vegetale sunt de nelipsit din dieta, din fructele oleaginoase: nucifere, seminte (oferta este din ce in ce mai variata), cat si masline sau avocado. Uleiul de masline in salate sau adaugat la sfarsitul prepararii mancarurilor le creste valoarea nutritionala.

Calciul vine din inlocuitoarele de lactate: lapte de migdale, de soia sau orez, tofu, iaurt de soia. De asemenea din seminte (susan) sau legume (frunze, broccoli).

Postul este o perioada de curatare a organismului, in care putem profita de frumusetea culorilor din piete si o perioada de testare a vointei si motivatiei pentru sanatate. Dar, decat sa mancam paine in exces covrigi, cartofi prajiti si dulciuri de post, pentru ca ne e tot timpul foame, mai bine renuntam la a posti si adaugam proteinele animale, care ne dau consistenta meselor!

Sursa foto: newsfirst.lk

Comentarii (1)

24.11.2015, 12:48

Este intr-adevar si un exercitiu de vointa Eu cand am dus la bun sfarsit prima data un post de 40 de zile l-am privit ca o victorie . Mi-am zid ca daca pot face asta , pot si altele . ,, Dai vointa , ai putere '' !!!

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!