Retete care iti indulcesc ziua, de la Dr.Oetker - Stelute de ciocolata

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 25 Apr 2017, 17:37

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Dr. Oetker iti da ocazia sa faci din fiecare zi o sarbatoare si motiv de petrecere! Noi iti sugeram sa pregatesti stelute de ciocolata, sa iti inviti familia si sa va bucurati de lucrurile simple care va ofera buna dispozitie. Prajitureste si aminteste-ti ca in fiecare zi poti gasi un motiv de bucurie.

Da click si inspira-te de la Dr.Oetker!

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

-       100 g faina cu agent de crestere

-       100 g faina simpla

-       1 plic Praf de copt Dr. Oetker

-       1/2 lingurita Bicarbonat de sodiu Dr. Oetker

-       30 g Cacao neagra Dr. Oetker

-       100 g Zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker

-       150 g zahar brun

-       3 oua

-       70 ml lapte batut

Pentru decor:

-       2 plicuri Decor Glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker

-       40 ml apa

-       Ornamente colorate Dr. Oetker

Mai aveti nevoie de:

-       forma pentru decupat aluat „steluta”

-       tava pentru copt

-       hartie de copt

1. Aluat: Se amesteca intr-un bol cele doua tipuri de faina, praful de copt, bicarbonatul, cacaua si cele doua tipuri de zahar.

2. Se bat ouale cu laptele, iar compozitia rezultata se adauga peste mixul preparat anterior. Se amesteca toate ingredientele, pana la obtinerea unei compozitii omogene. Se toarna aluatul în tava, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor.

Cuptor electric: cca. 180°C (preincalzit)

Cuptor cu aer cald: cca. 160°C (preincalzit)

Cuptor pe gaz: treapta 3 (preincalzit)

Timpul de coacere: cca. 30 minute

3. Se lasa blatul sa se raceasca, iar apoi, cu ajutorul formei, se decupeaza “stelutele”.

4. Decor: Se prepara glazura conform instructiunilor de pe ambalaj. Se decoreaza „stelutele” cu glazurs si ornamente colorate.

 

Cca. 12 bucăți

Timp de preparare: cca. 20 minute

Timp de coacere: cca. 30 minute

 

Comentarii (10)

25.04.2017, 20:31

Super!

25.04.2017, 23:21

27.04.2017, 08:58

Facem la iarnă.... !

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!