S-a dat startul la gratare. Fara dureri abdominale

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 28 Iun 2018, 14:54

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

A inceput sezonul gratarelor. Cum avem program de iesit la padure aproape in fiecare weekend, nu vom merge cu familia si cu prietenii avand la noi doar cate o punga de biscuiti si cate un fruct. Vom lua macar doua tipuri de carne de gratar si ne vom asigura ca fiecare participant la intalnire va pleca acasa ghiftuit.

Mare atentie cum gatesti carnea

O regula de aur a prepararii gratarului este sa tii carnea in lazi frigorifice pana sa o pui pe gratar deoarece, expunand-o la soare sau tinuta la temperaturi improprii, va exista riscul de dezvoltare a unor germeni precum Salmonella, Escherichia coli si Staphylococcus aureus, care iti pot afecta starea de sanatate in cel mai scurt timp si, in loc de o dupa-amiaza reusita, vei avea parte de greata, voma, diaree si crampe abdominale severe.

Pentru a reduce nivelul substantelor toxice produse in timpul gatitului la temperatura ridicata este indicat sa marinezi carnea cu cateva ore inainte intr-un amestec de ulei de masline, usturoi, zahar, mustar, ceapa, suc de lamaie si ierburi aromatice, care vor avea rol de bariera protectoare.

Excesul alimentar iti poate provoca tulburari digestive

Bineinteles ca nu vei manca doar o bucatica de carne. Vei manca din toate, iar odata ajuns acasa, disconfortul abdominal, arsurile la stomac si greata iti vor strica ziua.

Excesul alimentar iti poate provoca tulburari digestive, care conduc la o digestie deficitara, manifestata prin stari de disconfort gastric, greata, indigestie, balonare, senzatie de preaplin.

Un rol determinant in procesul de digestie este detinut de enzime, care realizeaza si mediaza de fapt reactiile chimice din sistemul digestiv, precum absorbtia nutrientilor din alimente. Insa atunci cand facem exces, organismul nu mai poate secreta in mod natural aceste enzime, iar buna functionare a aparatului digestive este perturbata. Astfel apar manifestari neplacute precum crampe, arsuri, balonare si greata.

Metoda stimularii din exterior cu enzime digestive consta, atunci cand facem excese, in administrarea de suplimente alimentare care sa eficientizeze digestia.

DIGEX FORTE contine un amestec complex de 9 enzime digestive (amilaza, lipaza, proteaza, glucoamilaza, alfa-galactozidaza, lactaza, celulaza, invertaza, bromelaina) in cantitati de 3 ori mai mari decat oricare alt produs, un plus de de extract uscat de bila bovina care ajuta la digestia grasimilor și extract de ghimbir, ce ajuta organismul sa faca fata suprasolicitarii cauzate de mese copioase sau alimentatie inadecvata.

 

Comentarii (6)

28.06.2018, 15:17

Buna sfaturi. De palinca dinainte nu ai zis nimic ))

28.06.2018, 19:02

30.06.2018, 08:36

Foarte util!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!