Sos Worcestershire

Postat de Miha in Alimente pe 16 Noi 2009, 13:23

Sos Worcestershire

In anul 1835, lorul Sandys a dat comanda unor farmacisti sa prepare un sos asemanator cu acelea gutate de el in timpul sederii in India. Dupa ce acestia au preparat sosul, ei nu s-au declarat multumiti de rezultat. Totusi, ei nu au aruncat compozitia si aceasta a ramas inchisa intr-un butoi in pivnita, vreme de 2 ani, pana au dat peste el din nou, din intamplare. Inainte sa verse continutul acestia au gustat sosul si au constatat surprinsi ca avea un gust similar cu vinul aromat. Ei au denumit sosul Worcestershire si a devenit un real succes.

Astazi, sosul Worcestershire este preparat de mai multe companii, iar ingredientele si metodele de productie sunt similare, dar nu identice, metode tinute secrete de catre producatori.

Este preparat mai ales din tamarind, chili, ansoa, otet de malt, ceapa, usturoi, zahar si cateva condimente. Pentru o buna aroma si savoare sosul este tinut in butoaie de lemn timp de 3 ani, timp in care produsul se macereaza si dezvolta o aroma picanta si dulceaga, asemanatoare cu cherry.

Sosul Worcestershire este folosit adesea  la salata Caesar si ca sos la friptura. Mai este folosit in chili con carne, la prepararea cocktail-ului Bloody Mary, ca si condiment pentru slanina si oua, hamburgheri, cotlet de porc si alte tipuri de carne si peste.

Retete recomandate:

Sos pentru friptura

Salata Caesar

Comentarii (0)

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!