Zerul

Postat de gaby_duceag in Alimente pe 13 Ian 2012, 14:41

Articol pe placul a 12 bucatarasi
comenteaza
Zerul

Italienii au un proverb, care s-a păstrat încă din secolul al XVI-lea: „Dacă toată lumea ar fi hrănită cu zer, doctorii ar da faliment“. Dar cine mai bea astăzi zer? Acesta este o zeamă acră, gălbuie şi uşor tulbure, ce rămîne de la prepararea diferitelor tipuri de brînzeturi. Nefiert, zerul este un leac cunoscut încă din bătrîni, extrem de valoros, folosit la hrănirea animalelor, dar cu efecte tămăduitoare deosebite asupra oamenilor. Cura cu zer se face în scop diuretic, dar beneficiile acestui lichid sînt infinite. Este bun adjuvant în tratamentul cancerului, al virusului HIV, al hepatiei B, al bolilor cardiovasculare şi al osteoporozei. Zerul de lapte este eficace în tuberculoză pulmonară, în bolile de stomac şi intestine, în cazuri de obezitate, constipaţie ori pentru sugari. El întăreşte unghiile şi pă­rul, netezeşte pielea şi o catifelează. Elimină problemele de tranzit intestinal şi, în plus, zerul este tolerat de majoritatea persoanelor cu alergie la lactate. Zerul con­ţine 90% proteine, puţine grăsimi şi deloc lactoză. Intr-un cuvînt, cura cu zer este bună pentru oricine, chiar şi pentru oamenii sănătoşi.


Una dintre calităţile de bază ale zerului este faptul că este sărac în calorii. El ajută la eliminarea reziduurilor din organism, potoleşte foamea şi de aceea este un component din ce în ce mai des întîlnit în dietele şi curele de slăbire, deoarece topeşte grăsimile. Un pahar de zer con­ţine doar 48 de kilocalorii şi poate înlocui un pahar cu apă, pentru că ţine foarte bine de sete. De asemenea, proteinele din zer stimulează corpul în producerea colecistochininei, un hormon care dă senzaţia de saţietate şi poate ajuta la pierderea în greutate. Anumite studii recente au scos la iveală faptul că proteinele pe care le conţine zerul ajută cel mai mult la creşterea muşchilor scheletici, la recăpătarea forţei în cazul femeilor diagnosticate cu HIV. Cura cu zer are efect depurativ şi ajută în afecţiuni precum guta.


Aceste cure cu zer durează două-trei luni, în care se beau cîte trei căni pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. In aplicaţii exerne, sub formă de comprese, zerul este foarte eficient în afecţiuni ale pielii, precum eczemele sau degerăturile. Pentru eczeme se pun comprese cu zer pe zonele afectate, se lasă o oră, după care se îndepărtează şi se lasă ca pielea să se usuce. Tratamentul se repetă zilnic, timp de două săptămîni. In degerături, zonele afectate se învelesc în tifon înmuiat abundent în zer, se lasă o oră, după care se spală cu apă. Calităţile antioxidante ale zerului (capacitatea de a proteja pielea împotriva radicalilor liberi, cei care intensifică procesul de îmbătrînire) au fost de curînd remarcate şi exploatate şi de către marii producători de produse cosmetice, astfel încît a apărut o serie întreagă de preparate cosmetice bioactive pe bază de zer. Acasă, acesta poate fi utilizat cu succes ca bază pentru măştile de regenerare şi de albire a tenului sau ca loţiune pentru întărirea firului de păr. Se stă 15-20 de minute în cadă cu apă caldă, în care aţi adăugat doi litri de zer. Efectul va fi pur şi simplu incredibil, pielea devenind catifelată şi elastică. In plus, spălaţi-vă pe faţă cu zer de două ori pe săptă­mînă şi veţi constata că arătaţi cu zece ani mai tineri, iar dacă adăugaţi şi fulgi de ovăz, nu veţi găsi un produs natural mai bun pentru peeling. Persoanele cu ten sensibil şi care se înroşesc frecvent trebuie să ştie că zerul este bogat în albumină, calmează iritaţiile şi ajută celulele în procesul de regenerare. Pentru aceasta, se amestecă trei linguriţe de zer cu o linguriţă de zeamă de lămîie, se aplică soluţia pe faţă şi se masează uşor, cu vîrful degetelor. După cîteva minute, faţa se spală cu apă călduţă. Dacă aveţi mîinile aspre, puteţi folosi acelaşi truc, dar trebuie să staţi cu mîinile unse timp de zece minute.

sursa - primita pe mail.

sursa foto - unica.ro

Comentarii (16)

13.01.2012, 22:40

eu vreau zer ca la bunica lui Steel,pentru ca nu-i acru

14.01.2012, 10:55

Cu zer, bunica mea făcea ciorbiţă de cartofi. O bunăciune.

14.01.2012, 15:02

super articolul

Adauga comentariu
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04