Ziua iertarii tuturor romanilor

Postat de Mutulica in Cu de toate pe 1 Dec 2019, 20:01

Orice natie isi are miturile sale fondatoare .Noi traim cu minciuna ca in trecut am  avut mari conducatori.

Adevarul este ca de cele mai multe ori conducatorilor nostri nu le- a pasat de popor decat daca aveau nevoie de carne de tun pentru interesele lor.In timp ce zece la suta dintre romani mureau in primul razboi mondial (multi din cauza incompetentei si hotiei claselor conducatoare ) urmasul la tronul Romaniei dezerta pentru ca era mai preocupat de aventuri amoroase si multi copii ai celor din elita tarii umpleau birourile cu fum de tigara.

Nu s-a facut niciodata o statistica cu  romanii morti de foame si de bolile mizeriei in haoticul an 1919 , anul de inceput al Romaniei Mari . Eroii s- au intors de pe front si autoritatile nici macar nu s-au intrebat ce vor manca ei si familiile lor in conditiile in care tara era distrusa.

Cel putin in Ardeal multi din cei ce formau asa zisele noastre elite si care pactizau cu autoritatile imperiale au fost nevoiti sa se grabeasca in a-si arata entuziasmul patriotic impinsi de enorma energie populara care a maturat un sistem ce dainuia de o mie de ani.

Anii interbelici au trecut ca o  goana dupa prada a claselor conducatoare si criza economica a fost platita tot de oamenii simpli care au suportat taieri de salarii sau  o viata de mizerie.

In al doilea razboi mondial au murit pe front aproape 800000 de mii de romani(mai ales din cauza ofiterilor incompetenti si a conducatorilor politici  care nu s-au gandit macar la faptul ca in Rusia e frig si nicio armata nu poate lupta cu sorti de izbanda iarna imbracata in haine de vara) si iarasi nimeni nu stie cati au mai murit acasa macar in  1946.

Anii tranzitiei au gonit din tara milioane de romani. Nimeni nu stie cati sau mai exact autoritatile nu vor sa se stie care este dimensiunea dezastrului uman , economic si cultural.

Cate popoare au avut atatea pierderi si atat de multe suferinte? Ce pretentii sa mai avem de la un popor mereu furat , dispretuit , obligat sa  munceasca pentru niste sefi incapabili , nesimtiti , mincinosi si hoti , sau pentru natii cu conducatori mai buni?

Batranii aveau obiceiul de a-si cere iertare unul altuia inainte de a incepe Postul Mare .Poate ca noi ar trebui de 1 decembrie sa ne cerem iertare celorlalti romani pentru felul in care am inteles sa ne traim viata.

Post Scriptum

Imi cer iertare fata de bucuresteni! Ma asteptam la multe marlanii  si am vazut probabil sute de mii de oameni care au trait exemplar bucuria de a fi romani . Doar pe timpul  calatoriei de intoarcere acasa cu trenul am avut parte de un marlan fata de care imi cer scuze pentru ca sunt compatriot cu el. Daca aveam ceva in cap plecam cand s-au deschis granitele si nu ma inghesuiam sa votez in strainatate pentru tara asta fiindca unii nu merita sa traiasca mai bine si nici nu as fi dorit sa imi irosesc votul doar pentru a ma razbuna pe cei ce conduc tara care nu mi-a oferit mai multe…    

 

 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola