Nectar de capsuni
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotPentru prima data am pregatit nectar in casa! Am ales sa fac de capsuni! Am cumparat capsuni bine coapte, dulci, aromate, ceea ce e ajutat mult, pentru ca a iesit super delicioas si gustos! Am fost...Citeste continuarea
Sirop din petale de trandafiri
Postat de: panacris in Sirop / CompotE sezonul lor, al trandafirilor pentru dulceață, sirop chiar și trandafirată nealcoolizată și alcoolizată (dar astea sunt alte rețete!). Un sirop minunat ce-l prepar de vreo...Citeste continuarea
Pizza cu ton si blat de malai
Postat de: oanapl in PizzaE prima dată când încerc un blat cu mălai (făină de porumb). A ieșit puțin mai crocant și a fost foarte bun.Citeste continuarea
Gem de gutui cu vanilie si scortisoara
Postat de: AdrianUdrea in Dulceata / GemPentru ca avem la tara un gutui ce ne rasfata an de an cu gutui mari si frumoase, zilele trecute am pregatit acest gustos si foarte aromat gem de gutui cu vanilie si scortisoara ce ne va prinde...Citeste continuarea
Gem de gutui
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemInspirat de Diaconta. Nu am pus scortisoara si ghimbir deoarece imi place gustul de gutuie.Citeste continuarea
Salata cu castraveti si ardei iute,...
Postat de: mirela0911 in MuraturiCelor care le place muratura, usor sau mai mult picanta, aceasta salata este grozav de buna. Merge perfect langa o friptura buna, dar sincer va spun si goala am mancat.Citeste continuarea
Gogosari in otet fara conservant
Postat de: MotanLaOale in MuraturiBuni tare si tin si 2 ani.Citeste continuarea
Gem de gutui cu lavanda la...
Postat de: simona72 in MulticookingDaca e toamna e sezonul dulceturilor, gemurilor, conservelor... Gemul de gutui nu putea sa lipseasca din camara mea. Parfumate si aromate, cu un gust unic, gutuile sunt perfecte pentru...Citeste continuarea
Legume coapte pe gratar, in ulei de...
Postat de: Bucataras in ConserveLegume coapte pe gratar, puse la borcan in ulei de masline, sunt o modalitate simpla de a prelungi perioada in care putem sa ne bucuram de bunatatile recoltate din gradina, cat mai mult timp. Eu am...Citeste continuarea
Peltea din piersici rosii si gutui
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemPentru ca am avut persici rosii din belsug, am facut gem, am facut dulceata si parca era pacat de cojile alea frumoase sa le arunc, asa ca am adunat si bruma de gutui , multe deja stricate din pom,...Citeste continuarea
Gem de struguri
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMa tot mancau degetele sa fac gemul asta de cand a postat Dia reteta, apoi am si gustat din el, mi-a adus Dia la Praidalion un borcanel, asa ca acum mi-am suflecat rabdarea, am instruit-o bine si...Citeste continuarea
Gem de prune cu nuca
Postat de: gaby_d in Dulceata / GemReteta de gem de prune cred ca este cea mai cautata reteta de gem la noi. Consumata ca atare, cu paine proaspata si-o cana cu lapte sau inclusa in prajituri, cornulete, galuste cu prune si...Citeste continuarea
Castraveti picanti pentru burgeri
Postat de: Ksenya in ConserveDe mult cautam o salata de castraveti. Imi placeau cei de la Kuhne pana sa fac eu, singurul incovenent a brandului e ca au pretul piperat nitel, pentru cei 600 g. Anul acesta am avut...Citeste continuarea
Salata Mimoza
Postat de: autodiag in SalateO salata festiva inspirata de la Simona Callas .Citeste continuarea
Gem de prune grase si aromate
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemSpun din start ca nu m-am documentat ce fel de prune sunt, adica soiul lor, stiu ca sunt grasane, se desfac usor de pe sambure si sunt delicioase, numai bune de gem.Citeste continuarea
Rosii uscate la soare
Postat de: Constelatialeu in ConserveDaca tot n-am avut cine stie ce recolta de rosii, am zis sa experimentez, asa ca am adunat rosiile cherry si le-am pus la uscat, am zis sa vad cum se usuca ele frumos la soare, macar ele, daca eu...Citeste continuarea
Gem de smochine
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemNu sunt fan smochine, am mancat, dar nu ma dau in vant dupa ele. Anul asta ''a plouat'' cu smochine, ca in nici un an de cand ma stiu eu ca avem smochin. Asadar si prin urmare mi-a trimis sora cea...Citeste continuarea
Gem din prune si fistic
Postat de: panacris in Dulceata / GemInitial am vrut să prepar magiun din prune fără zahăr, dar după ce am m-am gustat la jumătatea procesului de fierbere, am schimbat macazul și am pus de-un gem cu mai puțin zahăr,...Citeste continuarea
Gem-marmelada de coarne
Postat de: Ksenya in Dulceata / GemUn gem-marmelada parfumat si bun. Proprietatile benefice ale coarnelor deja le cunoasteti, daca nu, gasiti aici . Este bine legat, se poate face din el cornulete sau tarte, sosuri...Citeste continuarea