Rosii uscate la soare

de Constelatialeu in Conserve, 12 Sep 2020 | 4525 vizualizari

 

Daca tot n-am avut cine stie ce recolta de rosii, am zis sa experimentez, asa ca am adunat rosiile cherry si le-am pus la uscat, am zis sa vad cum se usuca ele frumos la soare, macar ele, daca eu n-am stat la bronzat.....ma rog, eu m-am bronzat precum tractoristii.....:))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 2 - 3 kg rosii cherry
  • piper multicolor
  • sare grunjoasa
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • rabdare multa

Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate la soare:

Nu este nimic complicat la reteta asta, doar trebuie sa ai rabdare. Am citit eu ca e bine sa faci din rosii din acelea ''prunisoare'' ca sunt mai carnoase si nu au asa multe seminte, doar ca eu am facut din ce am avut si sincer sunt multumita, nu au ramas doar o pielita dupa uscare, chiar daca rosiile sunt micute.

Dupa ce le-am cules, le-am spalat, le-am taiat pe jumatate, le-am asezat intr-o tava si am presarat sare si piper macinat, apoi le-am asezat la soare pe un gratar peste care am pus o plasa mai deasa. Am lasat la uscat de cum mijea soarele pe cer pana la apus, apoi le acopeream cu servet de hartie si le puneam la adapost, a doua zi le scoteam din nou la soare. Am facut operatiunea asta timp de 4 zile. Dupa ce s-au uscat suficient, le-am pus la borcan cu ulei de masline si usturoi. Am taiat usturoiul feliute subtiri, l-am pus intr-un castron, am presarat piper, sare si putin ulei de masline, am adaugat si rosiile uscate si am amestecat bine, apoi am umplut 2 borcanele, am turnat ulei de masline  pana am umplut borcanele, deaupra am pus boabe de piper multicolor, am pus capacul la borcanele si le-am pus in frigider, pana cand o sa le folosesc, desi imi vine sa le mananc asa cum sunt doar cu niste paine prajita.

Eu am folosit un ulei de masline ''home made'', fratele sotului traieste in Sicilia de multi ani si au in curte maslini, isi fac singuri uleiul, deci nu am o marca anume de ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate la soare" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa