Gogosari in otet fara conservant

de MotanLaOale in Muraturi, 22 Oct 2020 | 7555 vizualizari

 

Buni tare si tin si 2 ani.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari
  • 3 radacini hrean mari
  • 3 legaturi frunze de telina
  • OTETUL:
  • 1 litru otet din vin 9%
  • 4 litri apa
  • 5 linguri sare grunjoasa
  • 20 linguri zahar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • 7-8 tije dela frunzelede talina
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet fara conservant:

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800 ml. Mie mi-au iesit 5 borcane.

Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm.

Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi.

Se face un amestec dintr-un litru de otet intr-o oala de 10 litri.

Cand clocoteste se pun gogosarii la oparit si se lasa 3-4 minute dupa ce clocoteste din nou ( se fierbe cu capac).

Eu am folosit o sita de prajit cartofii si le-am oparit pe rand.

Se scot intr-o cratita sa se mai raceasca.

Se spala borcanele si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.

Se pune in borcane pe fund frunze de telina, un varf de lingurita boabe de mustar si 3-4 sferturi de mustar.

Se pun gogosarii in borcan si se bat pentru asezare (fara aer intre ei).

Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.

Borcanele se pun pe o tava de metal si se invelesc in prosoape ude cu apa rece pentru a nu se sparge.

Se umplu borcanele cu zeama fierbinte (se refierbe), se agita sa iasa tot aerul, se completeaza din nou cu zeama pana sus si se pun capacele.

Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare si cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute dupa ce capacele sunt fierbinti.

Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa la racit o zi doua.

Dupa ce sunt reci se pun in camara pentru iarna.

Sunt buni de mancat dupa 4 saptamani.

Pofta Buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet fara conservant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

24.10.2020, 17:34

buni tare

RuxyRux 1

28.10.2020, 21:18

Mi-ai facut pofta!

MotanLaOale 1

28.10.2020, 22:16

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogonele murate