Coltul specialistului Chef Sylvia

Sylvia Boutiere raspunde intrebarilor

Chef sectiunea evenimente la : Domaine Chateau du Faucon, a lucrat la Garden Ice café si s-a format la restaurantul gastronomic La Table d'Arthur'R contact: bucataria-sylviei.ro/

Sylvia este alaturi de bucataras parca de o viata. A crescut impreuna cu comunitatea noastra frumoasa si si-a cultivat calitatile culinare in Franta, astfel ca acum poate sa le impartaseasca tuturor. O face cu placere si cu mult drag pentru toti prietenii bucataras.ro. Ii puteti cere aici sfatul pentru cum sa aranjati o farfurie, pentru un meniu deosebit sau pentru orice reteta doriti sa o preparati!

Intrebare

Teo  2015-03-04 22:32:34

Bun gasit Sylvia! vreau sa profit de ''specialist'' si sa intreb: cum pot obtine un blat pufos pentru o prajitura de post?Am incercat mai multe variante si nu mi-a placut blatul care se intareste imediat dupa racire;am incercat sa-l insiropez,dar nefiind pufos nu absoarbe lichidul.

Raspunsul specialistului

  Buna sa va fie inima :) , 

  Blatul pufos de post are cateva mici secrete, trebuie "ajutat" sa pastreze calitatile  unui blat clasic dar fara oua....Sfatul meu este sa inlocuiti clasica apa din retetele de post cu un lapte vegetal, eu ma impac foarte bine la prajituri cu laptele de soia dar este excelent si cel de orez sau de migdale ( asta e mai scump) . Aceasta inlocuire aduce onctuozitate si blatul nu se intareste dupa racire, ramane poros si absorbant de arome. Un alt elemet important este faina, trebuie sa fie de cea mai buna calitate si este bine sa fie inlocuita o parte daca se poate cu nuca macinata sau fulgi de cocos in functie de reteta si acest aspect aduce aerare in blat. Si un ultim sfat praful de copt in portie mai generoasa decat de obicei si  nu ezitati sa bateti bine compozitia cu mixerul inclinand putin vasul ca aerul sa intre in aluat , cu aceste cateva mici secrete nu are cum sa nu iasa un blat sau prajitura extraordinara. Va dau reteta mea de negresa de post care este ultra rapida si verificata de multe ori :)  :    http://www.bucataras.ro/retete/negresa-de-post-13808.html

intreaba si tu

Comentarii (2)

Teo

Teo
13.03.2015, 21:21

Multumesc frumos,Silvia! sunt convinsa ca voi reusi;am tot asteptat raspunsul zilele acestea si ma tot intrebam ce se intampla cu tine!te imbratisez!

14.03.2015, 22:12

Teo imi cer scuze de intarziere sa zicem ca trec printr-o perioada mai aglomerata in care nu prea gasesc zilnic ragazul de a sta pe net, sper sa iti fie de folos sfatul si sa faci blaturi si prajituri de post bune si pufoase. daca ai ocazia lucreaza cu faini mai speciale ca cea de castane, faina fara gluten o sa vezi ca da texturi aparte. Te imbratisez cu mare drag ca intotdeauna

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]