reisnaor_2006

5

Bucataras
senzational

Sebes-Alba

Bucataras din 12.02.2014

RETETE444
PRIETENI258
Retete

Ficat turcesc

In Ficat la 1 Mar 2020

      Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul.       Il lasam la marinat timp de 20 de minute. Punem ficatul la prajit si cand este aproape...

Desert tort ciocolatos

In Torturi la 1 Mar 2020

      Pentru inceput am incalzit cuptorul la temperatura de 175 de grade C. Am pregatit blatul. Am mixat ouale cu un praf de sare, am adaugat treptat zaharul.        Am incorporat laptele, uleiul, romul, cacaua si faina amestecata cu praful de copt....

Desert papanasi fierti, cu branza de vaci

In Dulciuri la 24 Feb 2020

        Intr-un castron punem branza de vaci, ouale, zaharul, esenta de vanile, faina, grisul si cu ajutorul unei spatule omogenizam bine compozitia.         Luati din compozitia de branza si formati bilute mici, de marimea unei nuci. Mainile trebuie sa...

Desert prajitura cu visine din dulceata

In Prajituri la 24 Feb 2020

       Intr-un castron punem ouale si le mixam cu un praf de sare. Adaugam pe rand zaharul, uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia.        Intr-o tava (cca 20/20 cm) tapetata cu hartie de copt punem aluatul. Din...

Pizza la tigaie

In Pizza la 24 Feb 2020

      Intr-un castron punem ouale si un praf de sare. Mixam bine si adaugam pe rand chefirul si faina treptat.       Intr-o tigaie incinsa cu ulei punem aluatul. Deasupra punem un strat de ceafa afumata, mozzarella si rosia taiata felii subtiri. Acoperim cu un...

Placinta cu ceapa si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2020

      Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald.       Separat curatam ceapa, o taiem...

Ciorba de pui cu branza topita cu smantana

In Ciorbe la 24 Feb 2020

       Pentru inceput cartofii curatati si taiati cubulete ii punem in apa cu sare la fiert. Separat intr-o tigaie calim in untul topit, ceapa si morcovul taiat cubulete.        In apa in care au fiert cartofii pe jumatate, adaugam ceapa, morcovul...

Desert tort cu crema de ciocolata,de cafea si capsuni

In Torturi la 15 Feb 2019

       Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Adaugam galbenusurile, apa si amestecam usor. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana cand se incorporeaza. Compozitia o punem intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la...

Desert prajitura cu mere caramelizate si branza de vaci

In Prajituri la 28 Ian 2019

       Curatam merele de coaja,le taiem in doua si eliminam cotorul.Le taiem feliute subtiri.Untul il punem intr-o cratita la topit,adaugam merele,presaram zaharul.Amestecam pana zaharul se caramelizeaza si merele devin maronii.Turnam merele caramelizate intr-o forma unsa cu...

Placinte cu branza sarata si cascaval

In Cook and smile la 22 Ian 2019

       Pentru inceput preparam maiaua din apa, zahar si drojdie. Frecam zaharul cu drojdia, adaugam apa calduta si o lasam sa isi dubleze volumul.        Faina o cernem de cateva ori si o punem intr-un bol. Peste faina adaugam drojdia ,zaharul, sarea,...

Desert prajitura cu fructe,blat de nuca si budinca de ciocolata

In Prajituri la 21 Ian 2019

       Albusurile le separam de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul pe rand si mixam bine.Galbenusurile se amesteca cu praful de copt stins in putin otet si se amesteca cu albusurile batute.         Adaugam treptat faina si...

Desert briose cu ciocolata si afine

In Dulciuri la 22 Noi 2018

      Mixam zaharul cu untul. Adaugam pe rand ouale si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie. Punem restul ingredientelor: laptele, sarea, afinele si ciocolata rasa sau bucatele. Omogenizam bine compozitia.      ...

Aperitiv la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2018

       Pentru inceput batem ouale cu putina sare si piper. Tapetam o tava cu hartie de copt. Fiecare felie de paine o trecem prin oul batut si o asezam in tava. Cascavalul si mozzarella le taiem feliute subtiri. La fel procedem si cu ceapa si rosia.      ...

Desert gogosi

In Dulciuri la 13 Noi 2018

       Pentru inceput facem maiaua (lapte, zahar, drojdie). Peste maia adaugam restul ingredientelor. Framantam bine aluatul, aluatul trebuie sa fie mai lipicios. Il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.         Cand aluatul a crescut rupem cu mana...

Aperitiv tarta pufoasa cu sunca, parmezan, cascaval si mozzarela Delaco

In Aperitive / Garnituri la 13 Noi 2018

       Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca.        Cand aluatul a crescut intindem 2 foi...

Ciulama de ciuperci cu snitele

In Mancaruri de legume la 6 Noi 2018

     Snitelele: Feliile de carne le batem, le saram si piperam. Fiecare bucata o trecem prin faina si ouale batute cu sare si piper si le prajim in ulei incins.      Ciulamaua: Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in untul topit, adaugam faina si...

Desert cornuri pufoase cu fineti

In Dulciuri la 6 Noi 2018

       Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.      ...

Paine de casa

In Piine la 6 Noi 2018

      Cernem bine faina si o punem intr-un castron mai mare. Pregatim maiaua (drojdia se amesteca cu zahar, 1 lingura de faina si putin lapte).       Cand maiaua este gata, o turnam peste faina. Adaugam restul ingredientelor si incepem sa framantam aluatul. Dupa...

Desert prajitura cu dovleac, miere si scortisoara

In Prajituri la 6 Noi 2018

       Pentru inceput am curatat dovleacul de samburi si coaja si l-am ras.        Intr-o cratita punem putin ulei, dovleacul ras, scortisoara si zaharul dupa gust si il calim.         Mixam ouale impreuna cu zaharul si un praf de...

Desert prajitura cu mar si frisca

In Prajituri la 2 Feb 2018

       Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul treptat si mixam bine. Adaugam laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia cu ajutorul unei spatule.        Punem compozitia intr-o...

Desert bucte cu dulceata de smochine

In Dulciuri la 14 Ian 2018

      Se face maiaua: drojdia se amesteca cu putin lapte, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pentru un sfert de ora. Dupa ce a crescut, peste maia se adauga faina, oul si zaharul. Se adauga laptele in timp ce framantam, putin...

Desert negresa de post cu dulceata de visine si nuca

In Prajituri la 16 Noi 2017

    Intr-un bol amestecam faina, cacaua si praful de copt. In apa minerala dizolvam zaharul si o adaugam peste faina impreuna cu uleiul. Omogenizam bine compozitia si adaugam dulceata   Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor, la 180 de...

Desert tarta cu mere si budinca de vanilie

In Dulciuri la 6 Noi 2017

       Am inceput cu crema de vanilie pe care am preparat-o intr-un vas in care am adaugat continutul plicului si laptele rece, mixand pana a capatat o consistenta groasa, apoi o dam la frigider.        Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se...

Piure de fasole aromat cu carnati afumati si gogosari murati

In Mancaruri de legume la 18 Oct 2017

       Fasolea o curatam de impuritati si o lasam intr-un castron cu apa rece peste noapte. Apa in care a stat o aruncam si o inlocuim cu alta, in cratita in care fierbem fasolea. Fierbem fasolea la foc potrivit si cand este aproape fiarta, adaugam in oala legumele. O lasam sa...

Sarmale cu fleica afumata

In Mancaruri cu carne la 17 Oct 2017

       Pentru inceput se curata ceapa si se toaca marunt, o punem la calit cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam orezul care l-am tinut in putina apa rece si fleica afumata pe care in prealabil am taiat-o marunt. Lasam la calit cateva minute.      ...

Compot de visine

In Sirop / Compot la 4 Iul 2017

      Pentru inceput, am sterilizat borcanele. Spalati foarte bine borcanele si capacele acestora, clatindu-le in mai multe ape. Lasati-le la scurs pe un prosop sau in stativul de vase. Introduceti borcanele fara a fi inchise cu capac in cuptor si dati drumul la cuptor la max. 180...

Desert prajitura cu zmeura

In Prajituri la 27 Iun 2017

      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bate pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi, pe rand, cu cele 5 galbenusuri si praful de copt...

Sirop de visine la rece

In Sirop / Compot la 21 Iun 2017

       Am cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se clatesc din nou,scoatem samburii si se pun intr-un castron mai mare. Deasupra am pus zaharul, aspirina...

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2017

       Mai intai, preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron, punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca.         Cand aluatul a crescut, intindem 2...

Desert prajitura cu merisoare, capsuni si ciocolata

In Prajituri la 14 Iun 2017

      Albusurile se separa de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului, albusurile se bat spuma. Cand sunt aproape gata, se toarna pe rand, in ploaie, cele 5 linguri de zahar si se bat pana se obtine o spuma tare. Se amesteca apoi, pe rand, cu cele 5 galbenusuri si praful de copt...

Afisate 1 - 30 din 444 retete    

Postari recente

publicat la 01.03.2020

Ficat turcesc

publicat la 01.03.2020

Desert tort ciocolatos

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]