Reteta de Mercimek çorbası -supa de linte turceasca nr. 3 din top Best Soups the World
Postat de: KsenyaIata cum se prepara Reteta de Mercimek çorbası -supa de linte turceasca nr. 3 din top Best Soups the World Intr-o oala incapatoare adaugam uleiul,cand s-a incalzit suficient, adaugam si... Citeste continuarea
Reteta de naut crocant
Postat de: GabrielaSashaIata cum se prepara Reteta de naut crocant Fierbem năutul aproximativ 50-55 de minute. Scoatem năutul și-l las sa se răcească, sau in trecem printr-un jet de apa rece, pentru a-i grăbi... Citeste continuarea
Reteta de baclava cu nuca
Postat de: RODIMURIata cum se pregateste Reteta de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge tava de copt cu unt... Citeste continuarea
Pide cu carne tocata (pizza turceasca)
Postat de: rocsi_1612Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,... Citeste continuarea
Supa turceasca de iaurt si menta (Yayla çorbası)
Postat de: AnettSpalam orezul si punem la fiert pe foc mic cu apa sau supa de legume. Intre timp introducem iaurtul intr-un castron mai mare si incepem sa-l batem pentru cateva minute. Adaugam galbenusul si... Citeste continuarea
Pizza cu carne tocata
Postat de: eumimiMai intai punem apa calduta cu zaharul intr-un bol. Adaugam drojdia si o dizolvam bine. Adaugam faina si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul la dospit in loc... Citeste continuarea
Mancare de vinete cu carne de vita
Postat de: eumimiCoacem vinetele, le curatam si le lasam la scurs. Le tocam. Punem vinetele la calit in unt topit. Le lasam 3-4 minute pe foc. Adaugam sare, piper si iaurtul grecesc. Amestecam si mai lasam inca... Citeste continuarea
Tabouleh a la Panacris
Postat de: panacrisÎntr-un vas se pun cerealele, apoi se adaugă cca. 125 ml apă rece, apoi se pun la fiert și se lasă cca. 5 minute după ce clocotesc. Apoi se strecoară și se lasă la răcorit. Ceapa... Citeste continuarea
Couscous in stil turcesc a la Jamie Oliver
Postat de: KsenyaIntr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam. Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul. Acoperim cu un capac si... Citeste continuarea
Paine turceasca Ramadan
Postat de: rocsi_1612Intr-un bol puneti apa calduta, drojdia si le amestecati. Adaugati laptele si uleiul. Cerneti faina, o turnati in bol peste lichide. Presarati zaharul si sarea. Incepeti si framantati. O sa iese... Citeste continuarea
Salata de vinete cu smantana si tahini
Postat de: mihaelar63Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu... Citeste continuarea
Desert baclava de post
Postat de: mirela0911Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte.... Citeste continuarea
Rondele de vinete la cuptor
Postat de: tmagdikaSe alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de vanata se fac niste taieturi ca forma unui grilaj. Rondelele... Citeste continuarea
Salata turceasca de vinete cu dovlecel si iaurt
Postat de: mihaelar63Vinetele coapte se curata de coaja, se taie mai marunt si impreuna cu cateii de usturoi se blendeaza la robot . Nu exagerati cu blendarea . S-ar putea ca semintele... Citeste continuarea
Paine turceasca
Postat de: mihaelar63Drojdia proaspata se faramiteaza si se amesteca cu apa incalzita la 45 grade cu uleiul, zaharul si cu putina faina alba. Zaharul ajuta la activarea drojdiei .... Citeste continuarea
Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si naut
Postat de: KsenyaIntr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert. Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se... Citeste continuarea
Ficat turcesc
Postat de: reisnaor_2006Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul. ... Citeste continuarea
Salata de vinete cu praz, rosii si tahini
Postat de: mihaelar63Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc. Ungeti vinetele cu ulei si le prajiti pe toate partile ,intr-o tigaie cu capac ,pana devin moi . Acest... Citeste continuarea
Bazlama - Painici turcesti cu iaurt grecesc
Postat de: mirela0911Intr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol se... Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza murata cu afumatura
Postat de: lucy2002Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a... Citeste continuarea
Salata turceasca de vinete cu nuci, rodie si menta
Postat de: mihaelar63Vinetele se inteapa din loc in loc cu furculita , se ung cu ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie sub capac pana se inmoaie . Aceasta operatiune se desfasoara foarte repede si... Citeste continuarea
Desert cataif cu nuca
Postat de: mirela0911Taiteii se rup mai marunt si se pun intr-un bol. Se topeste untul, se lasa usor sa se racoreasca si se toarna peste taitei. Se amesteca cu mana in asa fel incat untul sa fie distribuit uniform,... Citeste continuarea
Pizza turceasca cu carne tocata
Postat de: mitinitaIntr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed... Citeste continuarea
Sarmale cu varza dulce
Postat de: lucy2002Intr-o oala de 4-5 litri punem otetul, o lingura de sare si completam cu apa, nivelul in oala va fi jumate. Curatam varza de primele foi si o trecem printr-un jet de apa apoi o crestam la... Citeste continuarea
Supa crema de legume si linte
Postat de: BurceaVasilica71Se curata, se spala si se toaca marunt morcovul si prazul, apoi se pun la calit in putin ulei de masline. Se taie in jumatati rosiile uscate si se adauga peste morcov si praz, se condimenteaza... Citeste continuarea
Aperitiv placinta turceasca
Postat de: lucy2002Am razuit cas pe prima foaie de placinta, dupa care am adunat cu degetele in forma de evantai si am pus-o intr-o tava cu hartie de copt. Am continuat asa pana la ultima foaie. Din oua, lapte si... Citeste continuarea
Salata cremoasa de vinete
Postat de: mihaelar63Vinetele se spala si se sterg. Puneti vinetele la copt , preferabil pe gratarul cu jar. Sunt mai gustoase. Pentru ca nu este timp adecvat am pus vinetele la cuptor... Citeste continuarea
Humus in 2 culori
Postat de: gurita_ta2005Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat. Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin... Citeste continuarea
Aperitiv omleta turceasca (Menemen)
Postat de: RODIMURCeapa se curăță, se spală, se taie și se călește ușor în ulei, la foc mic. Se spală ardeii, se curăță de semințe și de cotoare și se taie julienne, sau cubulețe, după... Citeste continuarea
Pide
Postat de: rocsi_1612Aluatul: Intr-un bol cerneti faina. Adaugati sarea, zaharul si drojdia uscata, amestecati cu o lingura. Turnati apa minerala calduta, treptat si framantati, pana aluatul devine omogen si usor... Citeste continuarea
Imam Bayildi - Rondele de vinete cu legume
Postat de: mirela0911Eu am folosit o bucata de vanata pentru rondele, una am taiat-o in doua. Se spala vinetele apoi se curata de coaja dar nu de tot, se taie in dungi. Una din ele se taie rondele cu grosimea de... Citeste continuarea
Imam Bayildi- vinete umplute, reteta adaptata
Postat de: eumimiDecupam cate un capac, pe lung, la fiecare vanata si le punem in apa clocotita cu sare, timp de 5-6 minute sa le oparim. Apoi, cu ajutorul unei lingurite, scoatem interiorul vinetelor si il tocam... Citeste continuarea
Pulpa de miel cu oregano si cartofi -1200
Postat de: mihaelar63Pulpa de miel se curata de grasime daca exista si securata cu mare atentie de impuritatile ce se pot prinde cu usurinta de carne. Spslsti bine carnea si tamponati usor cu un servet de... Citeste continuarea
Oua turcesti cu unt brun si spanac
Postat de: SatisfyyourcravingsSe incalzeste untul intr-o cratiocioara la foc mediu pana devine brun. Atentie sa nu se arda. Se tranfera intr-un vas mic. Se decojesc rosiile si se taie cuburi mici. Usturoiul se... Citeste continuarea
Vinete impanate - Imambaialdi
Postat de: elucubratiiculinareVinetele se curata de coaja din loc in loc. Unde s-a luat coaja, se taie cu cutitul, fara sa ajungem pe partea cealalta. Se pune apa la fiert cu putina sare si in momentul cand fierbe, adaugam... Citeste continuarea
Musaca cu carne tocata si cartofi
Postat de: BucatarasSpala, curata si taie cartofii rondele subtiri. Stropeste-i cu 50ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti; Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si... Citeste continuarea
Mercimek sau supa crema de linte- reteta turceasca
Postat de: eumimiTaiem ceapa julienne, morcovul felii mai mari si le punem la calit in ulei incins pentru 10-15 min. Adaugam lintea si lasam cateva minute, sa se combine gusturile. Adaugam apa cat sa... Citeste continuarea
Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)
Postat de: ctlinaO seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare.... Citeste continuarea
Desert baclava turceasca cu nuca si fistic
Postat de: ValclaudiaAm preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am... Citeste continuarea
Desert baclava turceasca cu nuca
Postat de: AlexTeacherPune intr-o oala: 500 ml apa cu 650 g zahar si lasa sa fiarba pana devine un sirop lichid. Opreste focul si pune apoi 2 linguri de suc de lamaie si apa de trandafiri. Lasa-l sa se raceasca.... Citeste continuarea