Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza

de abetina in Oaie, 19 Iul 2018 | 2523 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel (oaie)
  • 500 gr ceapa
  • ardei, in cazul nostru, gogosari verzi din gradina mea
  • 2 rosii
  • 200 gr bulion
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • legatura de patrunjel
  • 1 lingurita ierburi aromate
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita turmeric
  • 50 ml ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza:

  La prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona Moldovei, asa mancaruri cu carne de oaie, miel, insa familia mea este indragostita pur si simplu de acest tip de carne si mi-am zis sa incerc sa fac din reteta una deosebita sa placa juriului, dar si celor dragi care imi acorda credit in momentul cand baga lingura sau furculita intr-un preparat. Deci am facut reteta dupa gustul celor dragi, nu pentru al meu, fiindca eu nu consum nici un fel de carne, lapte, branza si alte produse de dulce. Reteta este una intr-adevar reinterpretata, plina de gust si savoare, sa ne traiasca Daia ca ne-a dat si noua oaia :)
  Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei, se lasa sa ajunga translucida, altfel ceapa va ramane cruda si nu va avea gustul scontat in preparat. Se adauga carnea tocata, piper macinat, sare dupa gust, ierburi aromate, o lingurita de turmeric si se prajeste carnea pana cand incepe sa se separe uleiul de carne, apoi se opreste focul. Se adauga peste carne usturoi pisat, o legatura de patrunjel tocat, se mai potriveste de sare si se omogenizeaza compozitia.
  Se curata ardeii de cotoare si seminte, in cazul nostru gogosarii, am folosit gogosari din gradina mea deoarece sunt mult mai dulci si mai carnosi si se umplu cu compozitie, se pun capacele din bucati de rosii si, fiindca ardeii erau prea mari si nu imi intrau in tava, am inlocuit un gogosar cu o rosie mare si frumoasa, asta dupa ce am scos miezul din ea.
  Se pune intr-un vas bulionul, 200 ml apa si miezul de la rosie, putina sare, foi de dafin, se omogenizeaza, se toarna in tava in care s-au pus gogosarii si se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand vedem ca gogosarii s-au rumenit usor, se incearca cu o scobitoare si, daca scobitoarea intra usor, este semn ca ardeii sunt gata.

Sa aveti pofta, dragilor la o reteta reintrepretata dupa zona si dupa plac!
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

23.07.2018, 17:03

dantes 1

24.07.2018, 18:42

Buni!

mihasara 1

25.07.2018, 14:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite