Baba Ganoush ( salata de vinete )

de hany30 in Aperitive / Garnituri, 3 Noi 2015 | 636 vizualizari

 

Vinete turcesti, fara maioneza , bune ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri pastă de susan( eu am preparat-o singura acasa )
  • 2 căţei usturoi
  • sucul unei lămâi
  • câteva fire pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baba Ganoush ( salata de vinete ):

 În tava mare de aragaz tapetată cu folie de aluminiu se aşază jumătăţile de vinete unse cu ulei pe partea din interior. Se lasă la copt 40 de minute şi apoi se lasă 15 minute să se răcească.

 Cu o linguriţă se scoate miezul copt al fiecărei jumătăţi de vânătă şi se mărunţeşte cu furculiţa sau cu tocătorul special.

Se adaugă pasta de susan, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sare şi piper şi 2 linguri de ulei. Se amestecă bine.

Se lasă să se răcească la temperatura camerei şi se aduce la masă cu pătrunjel si masline negre(optional).

Pasta de susan , am facut-o singura acasa, in urmatorul fel, semintele de susan prajite (depinde cate vreti sa faceti eu am facut pt doua pers. am luat cam o mana de seminte de susan, le-am rumenit putin , apoi intr-un bol le-am pisat cu o lingura, apoi le-am amestecat cu 1-2 lingurite de ulei de susan dar merge si de masline, pana s-a facut pasta .

 

COMENTARII (2)

Rocsi 1

03.11.2015, 18:57

MotanLaOale 1

05.11.2015, 08:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55